El València Basket, finalista de la Copa (77-50)

L'equip taronja està a només un pas d'alçar l'únic títol espanyol que li falta, després de guanyar la Lliga i la Supercopa

Queralt fa una cistella en la semifinal
Queralt fa una cistella en la semifinal / Federació Espanyola de Bàsquet

Amb Raquel Carrera com a talismà, el València Basket ha oferit una autèntica exhibició en la semifinal contra l'Estudiantes i es planta en la final de la Copa de la Reina.

Camisetes de suport per a Raquel Carrera en la prèvia del partit. I una vegada s'ha llançat el baló a l'aire, exhibició de l'equip valencià. Els primers dos punts han sigut per a l'Estudiantes. Després, el vendaval taronja. Un parcial de 24 a 0, amb 6 triples de 8 intents per a un avantatge de 22 punts.

L'equip estudiantil s'ha refet un poc en el segon quart, però cada vegada que intentaven retallar el València Basket ho impedia, amb triples com aquest. Al descans, 44 a 24 amb Alina Aigupova i Leticia Romero com a principals referents.

En la segona part, mateix guió. Sense donar treva, les taronja han continuat sumant efectius al seu atac. Alba Torrens, Merrit Hempe, Nadia Fingal, tot l'equip sumava i arribava el màxim avantatge, 75 a 46, 29 punts de diferència.

En els últims minuts, Rubén Burgos ha volgut protegir algunes jugadores i ha donat més minuts a Elena Buenavida i Awa Fam. Xiulit final, 77 a 50 en el marcador i les jugadores han anat a dedicar-li la victòria a Raquel Carrera.

El València Basket disputarà la segona final de la Copa de la Reina de la seua història, després de la disputada el 2021. En aquella ocasió, el Girona es va imposar a l'equip taronja a la Fonteta (72-62). Enguany, a Huelva, contra el vigent campió de la competició, el Casademont Saragossa (que ha guanyat 61-73 el Perfumerías Avenida en la segona semifinal), pot sumar l'únic títol nacional que li falta en les vitrines.

Serà aquest diumenge a les 12:30 hores, en un partit que també es podrà veure a través de la televisió d'À Punt Mèdia amb la narració, des de Huelva, de Josep Carbonell i els comentaris de dues llegendes taronja com Nacho Rodilla i Anna Gómez. També en el programa Des de la banda de la ràdio d'À Punt Mèdia, amb la narració de Raül Pina i els comentaris de Mónica Arnau.