Itàlia, el gran canvi de la vigent campiona

És la quinta Eurocopa consecutiva en què Espanya s'enfronta a la selecció transalpina

Onze inicial de l'Itàlia-Albània
Onze inicial de l'Itàlia-Albània

La història dels Espanya-Itàlia està plena de grans moments com els penals en l'Eurocopa del 2008 o la final del 2012, però també de desfetes com l'última tanda, el 2021, que va deixar el combinat espanyol fora en semifinals.

Eixa Itàlia de fa només tres anys va guanyar després el torneig i, ara, s'ha presentat a l'Eurocopa d'Alemanya amb un equip totalment reformat. Només nou d'eixa selecció repeteixen.

El gran baluard en la porteria no ha canviat. Donnarumma ha agafat el relleu del gran Buffon, amb qui se'l va arribar a comparar al principi de la seua carrera. Que és un gran porter és indubtable, però no arriba a la dimensió del mític futbolista ja retirat.

En defensa el canvi és notable. Chiellini i Bonucci van marcar una època tant en la Juventus com en la selecció, però el temps passa per a tots. Els dos estan ja retirats, el segon des de fa poques setmanes, i la defensa italiana ha passat a mans de Bastoni i Calafiori. Joventut per a una parella que vol arribar al nivell dels seus predecessors.

En el mig del camp, Itàlia ha perdut la batuta de Marco Verratti, però manté la contundència de Jorginho, un dels grans jugadors que marcaren l'èxit de la selecció en l'última edició europea.

En la davantera, Itàlia continua sense trobar un jugador estrela com tenia en els 90 i 2000 amb els Inzaghi, Del Piero, Totti, Baggio o Vieri. Scamacca és qui ha agafat el relleu d'Immobile. Amb el seu 1,95 d'alçada bé es podria pensar que és del perfil de davanters grans com Luca Toni, però res més allunyat de la realitat. Scamacca és habilidós i baixa a rebre i associar-se amb molta facilitat.

Al seu costat, el que està clar és que tindrà Federico Chiesa. Als 26 anys, l'atacant de la Juventus està en la seua maduresa futbolística i ja està consolidat com un dels millors en la seua posició.

També et pot interessar

stats