El Vila-real resisteix l'ofensiva del València a Mestalla (1-1)

L'equip groguet ha aconseguit endur-se un punt tot i jugar vora trenta minuts amb un jugador menys per l'expulsió de Pape Gueye

Diego Conde atura una pilota
Diego Conde atura una pilota / La Liga
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
30 d'agost 2024 - 19:31 Actualitzat: 31 d'agost 2024 - 23:58

El duel autonòmic entre el València i el Vila-real, que s'ha convertit hui en el més disputat en Primera entre dos equips valencians, ha acabat en taules (1-1). Els blanc-i-negres s'han avançat amb un gol d'Hugo Duro en l'equador de la primera part, però Ayoze Pérez ha aconseguit l'empat just abans del descans. L'expulsió de Pape Gueye en la represa ha donat ales als locals, que s'han llançat a la recerca del triomf, però s'han trobat amb un gran Diego Conde, que ha rescatat un punt per als groguets.

Rubén Baraja ha canviat de sistema i ha deixat Rafa Mir a la banqueta per tal d’avançar la posició d'André Almeida fins a la mitja punta. Marcelino García Toral, minvat per les nombroses baixes —fins a huit—, s'ha vist obligat a modificar el seu onze habitual i ha optat per reforçar el mig del camp amb l'entrada de Pape Gueye, acompanyant Dani Parejo i Santi Comesaña. L'aposta no ha acabat de funcionar a l'asturià, ja que, a pesar de tindre superioritat numèrica en la zona central, no ha sigut capaç de dominar el duel ni de generar perill en l'àrea rival.

El València ha millorat amb el pas dels minuts i ha començat a acostar-se perillosament a l'àrea defesa per Diego Conde. I ha obtingut el premi al bon joc amb el gol d'Hugo Duro en la treta d'un córner. La celebració s'ha fet esperar perquè el VAR ha revisat l'acció durant vora tres minuts per un possible fora de joc que, finalment, no ha existit. Tanmateix, quan millor estava l'equip blanc i negre, i tal com va passar en el primer partit de la temporada a Mestalla, ha rebut una diana en l'últim minut del temps afegit de la primera part. Ayoze Pérez, en pràcticament la primera aproximació grogueta, ha restablit la igualada.

Marcelino ha introduït un canvi en la represa, amb l'entrada d'Ilias Akhomach en el lloc de Dani Parejo, i el Vila-real ha millorat molt. L'equip groguet ha trobat la manera d'acostar-se amb perill a la porteria de Giorgi Mamardashvili, i Thierno Barry ha pogut capgirar el marcador. Precisament quan millor estaven els visitants, Pape Gueye ha deixat el seu equip amb deu jugadors després de veure la segona targeta groga. Esta acció ha tornat a canviar el guió del duel. El València ha fet un pas avant buscant el gol i ha començat a assetjar la porteria rival. Tanmateix, entre Conde i el pal han evitat que els locals pogueren marcar el segon.

L'empat sembla més positiu per als groguets, que han jugat en inferioritat vora trenta minuts. Els blanc-i-negres estrenen el caseller de punts, però continuen sense guanyar després de quatre jornades. El Vila-real es manté en la part alta de la taula amb huit punts, mentre que el València, que encadena ja onze partits sense guanyar, continuarà com a cuer una jornada més.

També et pot interessar

stats