Simone Biles torna als Jocs Olímpics com si mai se n'haguera anat

La gimnasta estatunidenca reapareix en una cita olímpica tres anys després de patir a Tòquio una crisi que la va fer abandonar la competició

Simon Biles, durant la prova de classificació de gimnàstica artística
Simone Biles, durant la prova de classificació de gimnàstica artística / Amanda Perobelli (Reuters)

Simone Biles ha tornat a somriure. La gimnasta estatunidenca ha reaparegut en uns Jocs Olímpics, els de París, tres anys després de patir a Tòquio una crisi que la va portar a abandonar la competició i a allunyar-se dels gimnasos durant dos anys. Aquella renúncia va suposar un dels majors tocs d'atenció sobre els problemes de salut mental que afecten els atletes d'elit.

Fa tres anys es va acomiadar de Tòquio en la barra i el destí ha volgut que a París debutara amb este mateix exercici, en la ronda classificatòria per equips, amb una rutina de campiona que li ha donat 14,733 punts. Després de l'actuació la considerada millor gimnasta de tots els temps ha somrigut i s'ha abraçat a la seua entrenadora, Cecile Landi, que saltava d'alegria.

Biles ha représ de manera brillant el fil que va deixar penjant a Tòquio, quan després de participar en la ronda classificatòria va renunciar a les finals pels problemes de salut mental. Tot i això, es va recompondre per a participar l'últim dia en la de barra i fins i tot va guanyar una medalla de bronze, el seu últim pòdium olímpic. Després es va concentrar en la seua recuperació anímica.

Biles, de 27 anys, és l'actual campiona del món i suma en el seu historial quatre ors, una plata i dos bronzes olímpics, a més de 30 medalles mundials, 23 d'elles d'or.