El músic i fundador d'Al Tall Manolo Miralles ja és fill predilecte de Xàtiva

Així ho ha aprovat el plenari municipal este dijous

Manolo Miralles
Manolo Miralles, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Manolo Miralles, músic i fundador del grup de música Al Tall, ja és fill predilecte de Xàtiva, la seua ciutat natal. Així ho ha aprovat el plenari municipal este dijous, just quan fa quasi un any de la seua defunció. El nomenament es va anunciar el mes de març, però no ha sigut fins ara que s’ha aprovat amb els vots a favor del PSPV-PSO, Xàtiva Unida i Partit Popular i l’abstenció de Vox. Miralles va morir l'any passat als 71 anys.

A este nomenament s’hi han adherit les diferents associacions culturals i veïnals de la ciutat, però també reconeguts artistes locals i autonòmics com ara els músics Pep Gimeno Botifarra, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Vicent Torrent o Miquel Gil; l’escriptor Isidre Crespo, l’actor Pau Esteve, el director de teatre Joan Vicent Cubedo, l’expert en tradició oral Jordi Reig o el vicepresident de la Societat Coral Micalet Tonetxo Pardiñas, entre d’altres.

Unes adhesions i mostres de suport que l’alcalde de Xàtiva (Costera) ha agraït, afirmant que el millor homenatge que li podien retre a Miralles és que quede sempre en el record de la ciutat.

Per la seua part, la regidora del PSPV-PSOE Raquel Caballero ha recordat que Miralles va ser un gran referent per a desenes de músics valencians des dels anys 70 i ha destacat la seua tasca de recuperació de la llengua i cultura valencianes. D’altra banda, el regidor de Cultura, Alfred Boluda (Xàtiva Unida) ha assenyalat que el nomenament com a fill predilecte de la ciutat és “un reconeixement al gran treball que va fer durant la seua vida”.

Cal recordar que Manolo Miralles ja va rebre a títol pòstum, el passat any, el Premi 9 d’Octubre com a reconeixement a la trajectòria artística i a la tasca de defensa i divulgació del valencià. El passat mes de març l’Ajuntament de Xàtiva va organitzar un homenatge a la seua figura amb un concert en el qual van participar grups i artistes valencians i amics de l’artista.

També et pot interessar

stats