El SanSan de Benicàssim obri la temporada de festivals a la Comunitat Valenciana

El festival compleix deu anys en una edició que batrà tots els rècords. Tres dies de música pop, indie i rock amb grups com Viva Suecia, Amaral, La Casa Azul, Arde Bogotá o els irlandesos Two Door Cinema Club

Aquest dijous comença el Sansan Festival a Benicàssim
Aquest dijous comença el Sansan Festival a Benicàssim / SanSan

A Benicàssim, a partir d'aquest dijous se celebra el SanSan Festival, el primer de molts festivals de música que enceta la temporada musical a la Comunitat Valenciana.

El SanSan se celebra fins dissabte i compleix deu anys en una edició que, segons els organitzadors, batrà tots els rècords. S'espera rebre al voltant de 65.000 persones per a gaudir de tres dies de música pop, indie i rock.

Un cartell amb la majoria dels millors artistes del panorama nacional amb grups i artistes com ara Amaral, Viva Suecia, La Casa Azul, Iván Ferreiro, entre d'altres, que ompliran els escenaris en directe a Benicàssim. Bona música per a un cap de setmana en què esperen superar les expectatives.

Two Door Cinema Club, la Casa Azul i Viva Suecia dijous

La jornada inaugural donarà el tret d'eixida a partir de les 17:30 hores amb l'obertura de portes i artistes com Depedro, Fuel Fandango, Viva Suecia, la Casa Azul, Sexy Zebras i Peces Raros, entre altres, i acollirà més de 21.000 festivalers llestos per a gaudir del primer festival de la temporada.

Enguany, el plat fort internacional arriba ja aquest dijous, a partir de la una de la matinada de la mà de Two Door Cinema Club. Els irlandesos aterraran a Benicàssim per a presentar el seu últim disc, Keep on Smiling, i per descomptat, a inundar la pista amb l'energia habitual dels seus directes, gràcies a grans èxits com "What You Know" o "I Can Talk".

D'una altra banda, Viva Suecia s'ha convertit hui dia en un dels grups del moment. El 2024 repetixen, enguany com a cap de cartell, després d'haver sigut un dels grans concerts en l'edició del 2023.

Veterans com Amaral i la Oreja de Van Gogh

Seguint amb la part alta del cartell, està un dels grups més estimats i consolidats d'Espanya, Amaral, que tocaran divendres. El mític duo format per Eva Amaral i Juan Aguirre es troba celebrant el seu 25 aniversari.

La sorpresa el divendres la portaran també La Oreja de Van Gogh, el grup format fa més de 25é anys a Sant Sebastià i que continua hui dia sent un dels referents del pop espanyol, amb incomptables números 1, més de cinquanta discos d'or i de platí i un Grammy Llatí a millor àlbum pop el 2006.

Arde Bogotá desplegaran tot el seu repertori d'èxits dissabte amb el qual caminen arrasant allà on van. El seu segon àlbum d'estudi, Cowboys de la A3, ja és un dels discos de l'any d'Espanya.

Tampoc faltarà en el cartell en la jornada del dissabte la banda més important del pop-rock espanyol actual, Vetusta Morla, que visitaran Benicàssim en la continuació de la seua gira Cable a Tierra.

Horaris del SanSan
Horaris del SanSan

Grans grups darrere dels caps de cartell

I darrere dels grups que encapçalen el cartell trobem altres grans músics i grups com Fuel Fandango, que tornen també als escenaris després d'una breu aturada en acabar la gira del seu anterior disc, així com els directes d'altres veterans com Depedro, amb huit discos a l'esquena. O Iván Ferreiro, que va estar sis anys sense traure disc i va reaparéixer de nou enguany amb Trinchera Pop.

També Ángel Stanich, l'ermità del pop, que no ha deixat de guanyar adeptes des que fa uns anys apareguué amb el seu àlbum debut Camino Ácido. Les seues lletres lisèrgiques i el seu estil i veu inconfusible i una banda impecable en directe fan que Ángel Stanich siga un dels plats més apetibles del festival.

Continuant amb el repàs del cartell, estan també noms com Álvaro de Luna, que torna de nou al SanSan per a presentar el seu nou disc Uno. Igual que Ginebras, que continuen triomfant allà on van gràcies als seus divertits xous i les seues melodies enganxoses.

També es ballarà al ritme de La La Love You, que enguany han llançat el seu disc Blockbuster. Veintiuno demostraran una vegada més la seua energia irresistible en els directes. Mr. Kilombo i Shinova també estaran amb els seus respectius treballs, tots dos ja consolidats en l'escena.

I Despistaos arribaran amb la seua gira 20 aniversario oferint un concert molt especial on no deixaran de sonar totes les cançons que els han portat on estan hui, algunes tan reconegudes com "Física o Química" o "Cada dos minutos".

La Casa Azul desplegaran tot el seu espectacle de llum, color i melodies ballables a base de ritmes tan reconeguts com "El momento" o "La revolución sexual". Els argentins Peces Raros, que han estat recentment a Espanya presentant el seu disc Dogma, tornaren de nou amb el seu xou electrònic.

Travis Birds prepara el seu nou disc, Perro Deseo, que veurà la llum a l'octubre i presentarà en aquesta desena edició. Una altra de les artistes més capdavanteres actualment, Natalia Lacunza, també brillarà al SanSan. Sexy Zebras, Rocío Saiz i Ninhodelosrecaos també repeteixen en aquesta edició després d'haver triomfat el 2023 amb els seus respectius xous.

El post punk electrònic de La Élite o el noise rock de La Paloma tampoc faltaran en el cartell. A més, es podrà gaudir d'una de les veus més joves i amb més potencial del moment, Judeline, igual que del pop festiu de Morreo i els ritmes llatins de Colectivo Panamera.

Com cada any, també hi haurà cabuda per a les propostes més emergents però amb molt de potencial, com els joveníssims Nadie Patín, Morochos, Suu Emlan, Karavana, Eva Mcbel o Gilipojazz.

Torna la carpa SanSan Club, que enguany comptarà amb les punxades d'Inés Hernand, que repeteix després del "tremend èxit" de la passada edició, Mujeres Bellas y Fuertes, Inmir, Miss Deep'in, Bita, Fonki Cheff & el Pab7o i La Rubia Pincha.

També et pot interessar

stats