Un centenar d'autors i vint presentacions d'obres protagonitzaran enguany la Fira del Llibre d'Alacant

Juan Ramón Lucas oferirà la conferència inaugural de la cita, en la qual també estaran presents Màxim Huerta i Nativel Preciado

Cartell de la Fira del Llibre d'Alacant
Cartell de la Fira del Llibre d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

La 54 Fira del Llibre d'Alacant comença este dimecres a l'Espai Sèneca amb un centenar d'autors i una vintena de presentacions d'obres. El periodista Juan Ramón Lucas oferirà la conferència inaugural de la cita literària, en la qual també estaran presents escriptors com Màxim Huerta i Nativel Preciado, així com els premis Nadal i Tusquets, entre altres.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Nayma Beldjilali, ha animat alacantins i visitants a acostar-se a la fira entre dimecres i diumenge, "on podran gaudir dels seus autors preferits i descobrir-ne altres de nous, així com gaudir de tota l'oferta complementària d'actuacions musicals, monòlegs i activitats per a xiquets en un gran ambient", segons ha explicat el consistori en un comunicat.

En total, s'instal·laran setze casetes de llibreries, editorials i institucions. A més, dins de l'Espai Sèneca es podran veure dos exposicions, una del fotoperiodista Manuel Lorenzo, que homenatja les llibreries locals, i Triscuspascos, per al públic infantil.

Escriptors reconeguts com el Premi Nadal 2024, César Pérez, la Premi Tusquets 2023, Silvia Hidalgo, la Premi Azorín 2024, Cristina López Barrio, i altres autors com Rosa Rivas, Andrés Newman, Elisa Ferrer, Inés Plana, Carlos Javier González o Isaías Lafuente participen en l'esdeveniment.

Un 40% dels autors són alacantins

De tots els autors, el consistori ha remarcat que el 40% són alacantins. Entre ells, participen Mariano Sánchez Soler, María José Marcos, Jorge Zaragoza, Patricia A. Miller, Raul Bartetly i Joaquín Hernández. També joves promeses com Carmen Galvañ, guanyadora de 43 reconeixements literaris, i Alejandro Manzano, que presentarà el seu nou poemari. Tots dos participaran, a més, en l'espai "Un café amb" per a conéixer-los millor.

Entre les activitats complementàries de la Fira del Llibre d'Alacant, hi haurà actuacions musicals de flamenc, amb Amador de la Rosa i Emilio Mora, jazz de la mà de Vira León Swingtet, el cantautor Raúl Abreu i blues amb Slideboy Vegas, entre altres. També monòlegs, conferències, tallers, un networking i pòdcast.

També et pot interessar

stats