Un institut d’Albacete es fa viral amb una versió de Zoo

"Quan els alumnes canten en anglés no necessàriament tenen un bon nivell d’anglés, la música és molt diversa i experimentar en altres llengües és més enriquidor encara"

Sofía, l'alumna que canta, reconeix que entén algunes frases i altres les canta d'orella

L’IES Bodas de Camacho de Munera, a Albacete, s’ha fet viral més enllà de les seues fronteres. L’alumnat de l’assignatura de Música prepara versions de cançons de tots els estils i la seua última versió, la de la cançó Estiu de Zoo, ha sigut la que més reproduccions ha tingut en xarxes.

Vania Cuenca, professor de música a l’institut, ens explica que l’èxit d’esta versió segurament haurà sigut la curiositat que ha despertat que un grup de xiquets d’Albacete versionen una cançó en valencià, però Vania considera que no té res d’anòmal: “Quan els alumnes canten en anglés no necessàriament tenen un bon nivell d’anglés, la música és molt diversa i experimentar en altres llengües és encara més enriquidor”.

El professor també ens conta que al poble, a més de 150 quilòmetres de distància del territori valencià, la rebuda també ha sigut molt positiva. Famílies i amics han felicitat l’alumnat i, en paraules de Vania, “ací a ningú li ha estranyat fer una cançó en valencià, tot el món ho ha vist normal”.

Fans de la música en valencià a Castella

El professor de música ens conta que la tria de la cançó dels de Gandia va ser quasi casual. De fet, tenien un altre projecte entre mans, però van decidir centrar-se en Estiu. “Algú va posar el vídeo d’Estiu de Zoo i diversos estudiants van dir que coneixien la cançó i que els agradava molt”. De sobte, una alumna va dir que més o menys coneixia la lletra i el professor, sorprés, li va preguntar: “Et veus capaç de rapejar en valencià?”.

A partir d’ací, tot l’alumnat es va veure involucrat. Van gravar la base musical amb l’ordinador i li van afegir xilòfon, teclat, guitarra i baix. Després van afegir la veu de Sofía, l’alumna que es va atrevir a rapejar en una llengua que no coneix, però que, ens conta, ha escoltat tantes vegades en grups valencians que li agraden com Zoo, la Gossa Sorda o Auxili. “Hi ha frases més fàcils d’entendre, però la major part de la cançó la cante d'orella”, ens confessa.

L'exercici de classe no només consisteix en la part merament musical, també inclou el procés de producció del videoclip, en què l'alumnat participa tant davant de la càmera com darrere. Vania ens diu que és de les coses més gratificants de la docència: tindre un resultat a mostrar i veure la il·lusió de l'alumnat amb el resultat i la rebuda positiva de familiars, amics i, fins i tot, gent desconeguda. De moment, ens han desvelat que molt prompte tornaran a publicar un videoclip, una nova versió del grup Vetusta Morla.

També et pot interessar

stats