Brindis reial amb vi alacantí

Felip VI brinda amb un caldo blanc de la DO Alacant, de raïm del Vinalopó, després de la sorpresa de les infantes en el banquet de celebració de la proclamació

El vi blanc que es va servir en el banquet reial al costat de la minuta del menú que es va servir i que va configurar la xef María José Román
El vi blanc que es va servir en el banquet reial al costat de la minuta del menú que es va servir i que va configurar la xef María José Román / Bodegas Volver

El vi valencià va ser el protagonista d’una de les anècdotes dels actes commemoratius del dècim aniversari de la proclamació de Felip VI com a rei d’Espanya. Després de la felicitació que, per sorpresa, van oferir les infantes en el banquet de celebració, i al qual va assistir la família reial i un escollit nombre de convidats, els assistents van brindar amb un vi blanc alacantí.

La família reial i els convidats van acompanyar el primer plat amb un caldo de la Denominació d’Origen Alacant. La xef alacantina María José Román Pérez, que va dissenyar el menú, va ser clau en l’elecció d’este vi, fet amb raïm de les terres del Vinalopó, es cull a mà i en caixes menudes, i que elabora el Celler Volver d’Alacant.

“Per a nosaltres és un honor que el nostre vi haja sigut el seleccionat per a un acte tan especial. Ens sentim molt afortunats”, afirmava el propietari i enòleg dels Cellers Volver, dies després que els convidats al banquet reial es delectaren amb el caldo elaborat al nostre territori.

La xef del restaurant Monastrell d’Alacant, al capdavant del menú que es va servir en l’acte de la Casa del Rei, va ser determinant per a escollir el vi de la DO alacantina.

El vi Triga, segons assenyalen des del celler que el fa, està elaborat amb raïm Chardonnay procedent del Vinalopó Mitjà.

“Les característiques del clima i el sol” del Vinalopó aporten al vi “un sabor intens i persistent”, que maridava a la perfecció amb el menú del banquet

El celler que el produeix apuntava que “les característiques típiques del clima i el sol” del Vinalopó aporten al vi “un sabor intens i persistent”, que maridava a la perfecció amb el menú que es va servir al banquet: un entrant, de vellut de remolatxa amb tel de tomaca i llamàntol, seguit per un plat principal de bonítol en escabetx al vinagre balsàmic de moscatell amb algues fresques i, per a acabar, pasta fullada de xocolate amb torró de Xixona.

El caldo que es va servir “és un vi molt especial i delicat, perquè el raïm es cull a mà en xicotetes caixes per a evitar trencaments i que és fermentat 100% en barrils francesos”, detallen des del celler.

Trenquen la norma del blanc

Les mateixes fonts apunten que en el banquet reial es van trencar les normes “tradicionalment establides” de començar el dinar amb un vi blanc. En esta ocasió, es va servir un negre jove primer i després el vi blanc alacantí. De fet, era el vi amb què el rei va convidar al brindis posterior a la felicitació que, per sorpresa, li van fer les seues filles.

Per a recordar esta data tan especial, dos exemplars de la producció limitada de 4.000 botelles d’este vi alacantí es queden a la Casa del Rei junt amb la minuta del menú servit.

També et pot interessar

stats