El Consell encarrega a Tragsa la neteja de setanta centres educatius públics de manera urgent

L'empresa adjudicatària, Costa de Azahar Més Net SL, havia demanat escindir el contracte per no poder fer front al pagament de les nòmines

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació José Antonio Rovira anuncia el nou decret d'ESO
El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira (arxiu) / À Punt NTC

El ple del Consell ha pres una decisió sobre la crisi de neteja en setanta centres educatius que depenen de la Conselleria d'Educació. L'empresa adjudicatària, Costa de Azahar Més Net SL, havia demanat rescindir el contracte per no poder fer front al pagament de les nòmines, al·ludint a la pujada del salari mínim dels costos de producció. Finalment, el govern valencià ha acordat prendre raó de la declaració d'emergència i ha encarregat al grup públic Tragsa (integrat en el SEPI) estes tasques de neteja.

Es tracta dels lots 7-AL07, per un import de 3.713.724,31 euros; el lot 1-AL01, per 3.164.435,45 euros; i el lot 18-VL06, per 4.222.888,94 euros. Educació va incoar la setmana passada un procediment de rescissió de contracte amb l'empresa Més Net, per la impossibilitat d'esta de continuar prestant el servei de neteja.

Segons ha indicat l'administració en un comunicat, esta resolució de declaració d'emergència s'ha pres "per motius de salut pública". Ho fan d'acord amb l'article 120 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, que preveu un règim excepcional quan l'administració haja d'actuar de manera immediata a causa de situacions que suposen un greu perill.

En estes situacions, l'òrgan de contractació, sense l'obligació de tramitar l'expedient de contractació, pot ordenar l'execució que siga necessària per a posar remei a la situació, satisfer la necessitat sobrevinguda, o contractar lliurement l'objecte, en tot o en part, segons han indicat des del Consell en este comunicat.

També et pot interessar

stats