Morant destaca el paper de la il·licitana PLD per a "l'autonomia tecnològica" de l'Agència Espacial Europea

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats ha aplaudit que l'empresa aeroespacial estiga “captant i retenint talent” en el nostre territori

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, visita l'empresa aeroespacial il·licitana PLD Space
La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, visita l'empresa aeroespacial il·licitana PLD Space / Morell (EFE)

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha destacat este dijous que les "fites tecnològiques” de l'empresa aeroespacial il·licitana PLD Space afavoreixen l'“autonomia estratègica i tecnològica” de l'Agència Espacial Europea (ESA). Morant ha fet una visita institucional a les instal·lacions de la companyia, situades al Parc Empresarial d'Elx, juntament amb el director general de l'ESA, Josef Aschbacher, i el subdelegat del govern a la província d'Alacant, Juan Antonio Nieves. La comitiva l'ha rebuda Ezequiel Sánchez, president executiu de l'empresa aeroespacial.

“Per a l'Agència Espacial Europea, PLD Space s'ha convertit en una empresa prioritària en l'objectiu que té l'ESA de tindre autonomia estratègica i tecnològica en un sector tan important com és l'espai”, ha subratllat la titular de Ciència en declaracions a la premsa. També ha afirmat que esta primera visita d'Aschbacher a PLD Space suposa "un reconeixement i un suport" a una empresa que fa dos setmanes va aconseguir l'autorització de l'ESA per a poder utilitzar la base de llançament de la Guaiana Francesa per a l'enlairament del coet Miura 5 a la fi del 2025.

La ministra, a més, ha ressaltat que la “fita tecnològica i històrica” de PLD Space "no sols ho és per a Espanya, sinó també per a Europa”, i ha explicat que açò es deu, en part, al talent valencià i a l'aportació de les universitats.

“No faig més que presumir de la tecnologia valenciana. La percepció ciutadana és que només passen coses a Madrid i Barcelona, i hi ha talent per tot el territori espanyol. Tenim grans universitats que formen persones talentoses. PLD està captant i retenint eixe talent també gràcies a l'ecosistema científic de les universitats”, ha assenyalat Morant.

També et pot interessar

stats