La multinacional Edwards Lifesciences confirma Montcada com a seu de la nova planta que crearà 1.200 llocs de treball

Esta fàbrica serà la sexta a escala global per a produir vàlvules cardiaques i té prevista una inversió de 150 milions d'euros

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Montcada, Amparo Orts; el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el directiu d'Edwards Lifesciences, Joe Nuzzolese
D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Montcada, Amparo Orts; el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el directiu d'Edwards Lifesciences, Joe Nuzzolese / Generalitat

Edwards Lifesciences, multinacional de ciència de vàlvules cardíaques i monitoratge hemodinàmic, ha triat el municipi valencià de Montcada per a construir la sexta planta a escala mundial des d'on fabricarà tecnologia quirúrgica i transcatèter de substitució de vàlvules cardíaques. La inversió prevista a este enclavament és de 150 milions d'euros i es calcula que la nova factoria donarà feina a més de 1.200 persones, segons ha anunciat el vicepresident corporatiu de cadena de subministrament i qualitat de la companyia, Joe Nuzzolese. El directiu ha participat en un acte al Palau de la Generalitat juntament amb el president, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Orts, entre altres membres del Consell i autoritats.

Nuzzolese ha explicat que, fa més de seixanta anys, Edwards Lifesciences va desenvolupar la primera vàlvula de cor artificial. Hui és "líder mundial" en solucions coronàries i innovacions que "han beneficiat més d'un milió de pacients de tot el món". En els últims dos anys, el gegant estatunidenc de tecnologia sanitària ha desenvolupat una "cerca intensa a tot Europa i el món" per a trobar on ubicar la sexta planta a gran escala de fabricació cardiovascular". Finalment, ha triat Montcada, on a finals d'any arrancarà la construcció d'un recinte "d'avantguarda" i amb la certificació mediambiental LEED Gold.

La fàbrica disposarà d'una infraestructura amb capacitat per a produir anualment diversos milers d'unitats de vàlvules cardíaques, destinades principalment a satisfer la demanda del mercat europeu. Estarà integrada per diferents àrees, incloent-hi edificis de producció, oficina tècnica, laboratoris, magatzems de matèria primera i producte acabat, sales netes i zones complementàries.

Com ha recordat Nuzzolese, "València no és nova" per a Edward Lifesciences, que des de l'any 2000 té una seu a Paterna on ocupa 200 persones. "En estos quasi 25 anys a València, hem anat creixent i valorant la rica història de la zona i la comunitat vibrant, cosa que la converteix en un encaix natural per a la cultura d'Edwards", ha agregat.

D'altra banda, el vicepresident corporatiu ha anunciat que, a través de la Fundació Edwards Lifesciences, s'obri un procés per a sol·licitar ajudes dirigides a organitzacions sense ànim de lucre de la zona de Montcada que donen suport a projectes relacionats amb la salut, l'educació o la mobilitat econòmica de persones amb baixos recursos. "Tenim el compromís d'enfortir les comunitats locals on ens assentem, on vivim i treballem" a través de donacions i treball voluntari, ha precisat.

Labora treballarà en la selecció de personal

Pel que fa a la plantilla de la futura planta, Mazón ha avançat que la Generalitat col·laborarà a través de Labora en la selecció i preparació. "Centenars de persones podran trobar feina, un treball molt avançat que ens ajudarà ni més ni menys que a salvar vides des de la Comunitat Valenciana per a tot el món", ha destacat. El cap del Consell ha explicat també que l'administració autonòmica continuarà treballant en l'intercanvi de coneixement i en la formació d'experts amb l'empresa, alhora que ha subratllat que hi ha "una gran experiència entre altíssims professionals de la cardiologia en el sistema públic valencià de salut". Finalment, ha indicat que la Conselleria d'Innovació implementarà un "sistema d'aprenentatge mutu" i que la Conselleria de Territori hi col·laborarà perquè "Montcada puga tindre eixe desenvolupament com un pol d'atracció important".

Montcada vol ser "pol industrial de referència"

L'alcaldessa de Montcada, per la seua banda, ha celebrat que la d'Edwards Lifesciences és "la inversió privada industrial més gran" que es du a terme en la història de la ciutat i creu que este impuls la situarà "com a pol industrial i empresarial de referència per al segle XXI". Així, ha valorat la situació estratègica del polígon 3, on s'alçarà la planta de la multinacional, "al costat de la plataforma logística de l'A7 i equidistant de les instal·lacions portuàries de València i Sagunt".

També et pot interessar

stats