Mbappé entra en la campanya francesa: "Estic en contra dels extrems i dels que divideixen"

El jugador francés diu que la situació que viu el país, amb l'auge de l'extrema dreta a les portes de les eleccions legislatives avançades, és molt més important que l'Eurocopa

Mbappé, durant el partit amistós contra el Canadà
Mbappé, durant el partit amistós contra el Canadà / Caroline Blumberg (Efe)

Les mobilitzacions a França per a clamar contra l'auge de l'extrema dreta a només catorze dies de la primera volta de les eleccions legislatives avançades al país no han passat desapercebudes en el món de l'esport. L'estrela de la selecció francesa de futbol, Kylian Mbappé, ha dit este diumenge en la roda de premsa prèvia a l'estrena del seu equip en l'Eurocopa que ara mateix hi ha una situació "molt més important que el partit contra Àustria".

El nou futbolista del Reial Madrid ha sigut contundent: "Estic en contra dels extrems i dels que divideixen", en referència al partit d'ultradreta Reagrupament Nacional (RN) capitanejat per Marine Le Pen. Mbappé ha assegurat que este és un moment molt important de la història del país i ha animat tota la població, i especialment la joventut, a votar en els pròxims comicis per a impedir que governe l'extrema dreta. "Som una generació que pot fer història i tenim l'oportunitat de triar el futur del nostre país", ha assegurat.

El jugador francés ha dedicat quasi la totalitat de la roda de premsa a parlar de la situació política a França: "L'Eurocopa és important en la nostra carrera, però som ciutadans i no estem desconnectats del que passa en el nostre propi país", ha dit. I ha fet una crida a prendre consciència de la importància del moment: "És una situació inèdita, en què els extrems estan a les portes del nostre poder".

Així les coses, Kylian Mbappé s'ha alineat amb el seu company de selecció Marcus Thuram, que ja va advertir que la situació al país era molt greu i que calia votar per a evitar l'arribada de l'extrema dreta al poder. "Hem d'identificar-nos amb els nostres valors del mestissatge, la tolerància i el respecte, espere que prenguem la bona decisió", ha conclòs el nou jugador del Reial Madrid.

Els sondejos apunten que el partit de Le Pen, Reagrupament Nacional, és el gran favorit en estos comicis, després que en les eleccions europees del diumenge passat va aconseguir més del 30% dels suports. Renaixement, el partit de l'actual president de la república francesa, Emmanuel Macron, només va aconseguir el 14% dels vots, i este resultat va provocar l'avançament electoral.

També et pot interessar

stats