Nova Zelanda triplicarà des d'octubre l'impost d'entrada als turistes

Els visitants hauran d'abonar 100 dòlars neozelandesos (56 euros) per la Taxa de Conservació i Turisme, destinada a mantindre els serveis públics i la conservació del patrimoni

Avió de la companyia Air New Zealand
Avió de la companyia Air New Zealand / X: @FlyAirNZ

El govern de Nova Zelanda ha anunciat este dimarts un increment a partir de l'1 d'octubre del 285% en l'impost a l'entrada de turistes, una taxa que té l'objectiu d'ajudar a mantindre els serveis públics i la conservació del patrimoni. Els visitants que arriben al país oceànic des d'eixa data hauran d'abonar 100 dòlars neozelandesos (62 dòlars estatunidencs o 56 euros) per la Taxa de Conservació i Turisme de Visitants Internacionals, enfront dels 35 dòlars neozelandesos (21 dòlars estatunidencs o quasi 20 euros) establits fins a la data.

Este impost és addicional als costos de visat

El ministre de Turisme i Hoteleria, Matt Doocey, ha justificat que la nova tarifa ajudaria a cobrir part del cost que el turisme implica al país.

"El turisme internacional implica costos per a les comunitats locals, inclosa una pressió addicional sobre la infraestructura regional i majors costos de manteniment i conservació en tota la nostra zona de conservació", assenyala Doocey.

Vora cinc milions de turistes el 2023

Prop de 4,9 milions de turistes van visitar Nova Zelanda el 2023 i van aportar a l'economia al voltant d'11.000 milions de dòlars neozelandesos (6.177 milions d'euros), segons dades oficials.

Doocey assegura que malgrat l'augment de la taxa, implementada des del 2019, és "poc probable" que la nova tarifa tinga un impacte significatiu en el nombre de visitants. No obstant això, Rebecca Ingram, directora executiva d'Indústria del Turisme Aotearoa, opina que la pujada espantarà uns 48.000 visitants i suposarà una retallada en la despesa dels turistes.

També et pot interessar

stats