Rússia ataca Ucraïna amb 9 míssils i 27 drons i danya una altra central tèrmica

Des de març l'empresa privada del sector elèctric DTEK ha perdut un 90% de capacitat per atacs russos. Les autoritats s'han vist obligades a introduir apagades diàries programades

Una casa danyada per una bomba a Vilkhivka, prop de Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna. Una dona va morir i un home va resultar ferit
Una casa danyada per una bomba a Vilkhivka, prop de Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna. Una dona va morir i un home va resultar ferit / Sergey Kozlov (Efe)

Rússia va llançar anit contra territori ucraïnés 27 drons kamikaze Shahed que van ser abatuts íntegrament per la defensa aèria ucraïnesa i nou míssils, dels quals cinc van ser interceptats, segons informa este dijous la Força Aèria d'Ucraïna. Este nou atac massiu ha tingut com a objectiu el sistema elèctric ucraïnés.

Els quatre artefactes abatuts són míssils de creuer Kh-101 i Kh-555 i un Kh-59. Els que no van poder frenar són un Kh-59 i tres míssils balístics Iskander-M.

Segons DTEK, una empresa privada del sector elèctric, l'atac ha provocat danys greus en una de les seues centrals tèrmiques. Tres treballadors han resultat ferits. Des de març passat, DTEK ha perdut un 90% de la capacitat de generació pels atacs russos.

Al seu torn, l'empresa pública Ukrenergo ha informat d'infraestructures danyades a conseqüència d'este nou atac nocturn als oblasts de Kíiv (nord), Dnipropetrovsk (centre), Donetsk (est) i Vínnitsia (oest).

Des del 22 de març, Rússia ha atacat durament el sector elèctric ucraïnés i ha destruït al voltant de la meitat de la capacitat de generació que tenia Ucraïna. Les autoritats del país s'han vist obligades a introduir apagades diàries programades en tot el país pel dèficit d'energia resultant.

També et pot interessar

stats