Zelenski agraeix al Senat dels EUA la ratificació dels 60.000 milions de dòlars d'ajuda a Ucraïna

Rússia té la iniciativa en la guerra d'Ucraïna i pren les localitats de Pervomaiske, Bohdanivka i Novomikhailivka, a la regió de Donetsk

El presidents d'Ucraïna i els Estats Units, i Joe Biden
El presidents d'Ucraïna i els Estats Units, Volodímir Zelenski i Joe Biden / X: @ZelenskyyUa

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha agraït al Senat dels EUA que haja ratificat una nova partida de més de 60.000 milions de dòlars en ajuda a Ucraïna, que ha qualificat de vital per a poder continuar fent front a l'agressió militar russa.

"Done les gràcies al líder de la majoria al Senat, Chuck Schumer, i al líder republicà, Mitch McConnell, pel seu poderós lideratge a l'hora de promoure esta llei secundada per tots dos partits, així com als senadors dels EUA que hi van votar a favor", ha escrit en les seues xarxes socials Zelenski.

Esta partida d'ajuda és la més copiosa que els EUA destina a Ucraïna des del començament de la guerra i ha sigut ratificada pel Senat després que l'aprovara dissabte la Cambra de Representants després de mesos de bloqueig per la resistència del cap de la cambra, el republicà Mike Johnson, a sotmetre-la a votació.

"Esta votació reforça el paper dels EUA com a far de la democràcia i líder del món lliure", ha agregat en el seu missatge Zelenski, que ha demanat al president, Joe Biden, que signe la llei d'ajuda a Kíiv acabada d'aprovar al més prompte possible.

Rússia té la iniciativa en la guerra d'Ucraïna

Mentrestant, l'exèrcit rus continua tenint la iniciativa al front de batalla ucraïnés, on ha pres diverses localitats en l'última setmana i combat pel control d'unes altres, segons ha declarat el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, en una reunió amb la plana major de les forces armades.

"Gràcies a les intenses accions, els militars russos han alliberat les localitats de Pervomaiske, Bohdanivka i Novomikhailivka, de la república popular de Donetsk", ha afirmat en el seu informe.

A més, ha assenyalat que en estos moments les forces russes "amplien la seua zona de control a Berdichi i Heorhiivka", respectivament a l'oest d'Avdíivka i Màrinka.

També et pot interessar

stats