Begoña Gómez també es querella contra el jutge que la investiga

Entén que el jutge Juan Carlos Peinado està fent “una instrucció perversa i prospectiva, totalment prohibida”

La dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
La dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

La dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, també ha presentat una querella per presumpta prevaricació contra el jutge que la investiga, Juan Carlos Peinado, per considerar que ha adoptat decisions "arbitràries i manifestament injustes" i "ha forçat" les normes. 

El seu advocat, Antonio Camacho, entén que el magistrat està fent “una instrucció perversa i prospectiva, totalment prohibida”, durant la qual també ha revelat dades clau que estan sota secret de sumari.

La decisió té lloc dies després que l'Advocacia de l'Estat es querellara contra el magistrat, en representació del cap de l'executiu, després de l'interrogatori a Pedro Sánchez a La Moncloa com a testimoni. En eixe moment, el president es va acollir al dret a no declarar en la investigació sobre la dona. L'advocacia ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Madrid investigar Peinado, titular del jutjat d'instrucció número 41, per presumptes delictes de prevaricació, revelació d'actuacions processals declarades secretes i revelació de secrets per funcionari públic.

Vox va reaccionar anunciant una querella triple contra el cap de l'executiu, el ministre de Justícia, Félix Bolaños, i l'advocat general de l'Estat, David Vilas Álvarez. 

Peinado reclama tots els convenis i currículums de les càtedres de la UCM

Este divendres ha transcendit una nova providència en què Peinado sol·licita a la Universitat Complutense de Madrid (UCM) —on Begoña Gómez coordinava un màster— els convenis de fundació de totes les càtedres extraordinàries de la institució i els currículums dels directors i codirectors. L'escrit està signat el 30 de juliol, dia en què es va desplaçar a La Moncloa per a prendre declaració a Sánchez com a testimoni.

El rector de la UCM, Joaquín Goyache, investigat en la causa, ha negat irregularitats en la designació de Begoña Gómez com a codirectora de la càtedra extraordinària Transformació Social Competitiva; afirma que era "una càtedra més" i que simplement va traslladar la proposta al vicerector, Juan Carlos Doadrio, que llavors tenia la competència en eixos assumptes.

Contractes amb Barrabés i l'Institut Empresa

En la mateixa provisió, el jutge sol·licita a la Fundació Esport Jove que aporte "els contractes amb Innova Next". És l'empresa de Juan Carlos Barrabés —sobre qui gira la causa— i els demanen per haver-se beneficiat de diversos contractes públics que les acusacions atribueixen a la relació amb Gómez.

Dilluns passat, el jutge va prendre declaració com a testimoni al director de la Fundació Esport Jove del Consell Superior d'Esports, Félix Jordán de Urríes, després que un advocat alié a la causa la identificara en un escrit com la persona que va posar en contacte a Gómez i Barrabés quan era professor d'esquí.

Peinado també ordena a l'Institut Empresa (IE) que entregue el contracte laboral de Gómez amb Àfrica Center. El president del IE, Diego de Alcázar, va declarar dilluns com a testimoni que la contractació de Gómez com a responsable d'este organisme es va decidir perquè tenia un currículum adequat, com ja s'explicava en la documentació que va enviar al Senat en una comissió d'investigació.

Els contactes per a contractar Gómez a l'IE van arrancar el febrer del 2018, quan Pedro Sánchez era encara el líder de l'oposició i es va firmar a l'agost, quan ja havia ascendit a La Moncloa. L'acord comptava amb una clàusula d'incompatibilitat que impedia contractar amb entitats públiques, segons fonts de l'IE citades per EFE.

També et pot interessar

stats