El CGPJ acorda ampliar el nombre de candidats per a tractar d'arribar a un acord

Els vocals conservadors i progressistes asseguren que continuaran treballant en un programa a futur per als pròxims cinc anys

Façana de la seu del CGPJ, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
Façana de la seu del CGPJ, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat obrir la llista de candidatures a la presidència del Tribunal Suprem i de l'òrgan de govern dels jutges, amb la finalitat d'aconseguir un acord "de manera imminent". De fet, els vocals tornen a reunir-se este dimarts a les 10:00 hores per a desbloquejar la situació.

Segons ha informat el CGPJ en una nota de premsa, la sessió de dilluns "ha transcorregut de manera fluida i cordial, amb la finalitat d'aconseguir un resultat de consens". Per este motiu, els vocals han acordat la continuïtat del ple. "La comissió de negociació continuarà treballant en un programa a futur per als pròxims cinc anys", arreplega la nota.

Els vocals conservadors han proposat als companys progressistes que pogueren incloure's més candidats a la presidència del Tribunal Suprem i de l'òrgan de govern dels jutges en cas de no aconseguir un acord, com així ha sigut. A més, no han plantejat cap veto. En el sector progressista, no obstant això, han assenyalat que els seus companys sí que s'haurien oposat als tres noms proposats fins ara des del seu costat: Ana Ferrer, Ángeles Huet i Pilar Teso.

Cal recordar que el ple va decidir el 5 d'agost no tornar a reunir-se fins a desbloquejar la situació, després de tres dies de negociacions infructuoses. Dimecres passat, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, va assenyalar que els vocals "prendran la millor decisió" en esta nova reunió, i destacà que els candidats són d'un prestigi "indiscutible" i tenen una trajectòria "impecable".

Els candidats a presidir l'òrgan de govern dels jutges i el Suprem són Esperanza Córdoba, Antonio del Moral, Ana Ferrer, Ángeles Huet, Carmen Lamela, Pablo Lucas i Pilar Teso. Els vocals van arribar a consensuar triar entre Teso (proposta per l'ala progressista) i Lucas (promogut pels conservadors) però, després de diverses votacions, no van desencallar l'empat a deu entre tots dos candidats.

També et pot interessar

stats