Feijóo no descarta un avançament electoral enguany

Assegura desconéixer les intencions de Sánchez, però manté que el seu partit sí que planteja la possibilitat de convocar unes generals abans que finalitze el 2024

El líder del PP, Núñez Feijóo, i la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, en el ple d’este dijous al Congrés
El líder del PP, Núñez Feijóo, i la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, en el ple d’este dijous al Congrés / Fernando Villar (Efe)

El líder del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, no descarta un avançament electoral enguany. I no per Pedro Sánchez, sinó pel que considera el seu propi partit. El cap de l’oposició ha assegurat este dijous que, encara que “no s'atreveix a dir” si Pedro Sánchez convocarà generals a l'octubre o no, el seu partit està “considerant la possibilitat d'unes eleccions anticipades” abans que finalitze el 2024.

Feijóo es pronunciava en estos termes en una entrevista en esRadio, quan li han preguntat expressament si veu desitjable i probable que hi haja eleccions generals a l'octubre, coincidint amb una possible repetició de les eleccions catalanes.

El cap de l'oposició ha assenyalat que, si li pregunten si és possible un avançament de les generals al 13 d'octubre, ell ho veu “possible”. “Jo no ho descarte”, ha indicat, per a afegir que ell “diu el mateix des del primer dia que va parlar al Congrés”.

Feijóo ha indicat que és “molt difícil saber interpretar un partit assembleari com ERC” i que, per tant, no saben el que farà a Catalunya. “No sé qui mana allí, probablement ningú, amb la qual cosa no es pot pactar amb un partit en el qual ningú sap què és el que vol i qui mana”, ha postil·lat.

A més, ha assenyalat que no saben “què vol fer” l'expresident català Carles Puigdemont, al mateix temps que ha recordat que Pedro Sánchez no té majoria parlamentària al Congrés ni majoria per a aprovar els pressupostos.

Està vampiritzant els socis de govern Alberto Núñez Feijóo - Líder del PP i cap de l'oposició

Feijóo ha indicat que els socis de Sánchez s'han adonat que els “està vampiritzant a tots ells”. “Ha acabat amb Podem, està acabant amb Sumar, ho està destruint, i també està absorbint vots d'ERC a Catalunya. Per tant, com més t'acostes a Sánchez, pitjor t'anirà”, ha indicat.

Després d'assenyalar que els socialistes no porten ni un any de legislatura perquè la investidura de Sánchez va ser al novembre, ha indicat que el que “està clar és que Espanya no té govern”. “Prolongarà l'agonia del senyor Sánchez? Si li interessa, sí. I si no li interessa, doncs convocarà eleccions”, ha indicat.

També et pot interessar

stats