La Generalitat investigarà un contracte de punts violeta de l’anterior Consell amb l'empresa d'Isabel García

Es busca determinar si ha pogut existir "algun tipus de tracte de favor" a l’adjudicar este servei amb un contracte menor per import de 14.250 euros 

Imatge d'arxiu d'un punt violeta
Imatge d'arxiu d'un punt violeta / À Punt NTC

El Consell ha anunciat este dimats que investigarà un contracte menor per a la instal·lació de punts violeta en festivals de la Comunitat Valenciana subscrit durant l'etapa del Botànic amb l'empresa de la fins ara directora de l'Institut de les Dones, Isabel García.

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha donat a conéixer que l'executiu autonòmic investigarà este contracte firmat el maig del 2023, amb un import de 14.250 euros, i dirigit a "cobrir el servei d'informació, d'assessorament, de prevenció i de denúncia dels punts violeta en festivals de la Comunitat Valenciana". 

Merino ha assenyalat que el contracte es va dur a terme amb la que llavors era directora de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, i que el Consell investigarà "l'ús que s'ha donat als punts violeta i el perquè de la contractació". La portaveu ha comentat que la investigació pretén determinar si hi ha indicis que haja pogut existir "algun tipus de tracte de favor".

"Ens preguntem si va haver-hi més empreses que pogueren haver sigut adjudicatàries d’este contracte i saber en quins termes i amb quines circumstàncies van acompanyar l'adjudicació d'este contracte menor a esta empresa", ha plantejat Merino.

Així mateix, ha asseverat que, atés que García ha sigut durant "molts anys" una "alta" dirigent del PSPV, el Consell es veu en l'obligació d'examinar el que està passant per a explicar a la ciutadania valenciana "la veritat".

El diari El Español ha constatat 64 contractacions de punts violeta per part d'empreses de García i la parella, quinze amb consistoris valencians: a Bonrepòs i Mirambell, Catarroja, Picanya, Burjassot, Montcada, Manises, Sueca, Godella, l'Eliana, Alcàsser, la Vall d'Uixó, Cullera, Alaquàs, Llíria i Foios. García va ser la titular d'Igualtat de la Diputació de València i regidora d'Igualtat i Comerç a Xirivella entre el 2015 i el 2019. La dona, Elisabeth García, va ser assessora del PSOE al Senat.

També et pot interessar

stats