El govern designa Soledad Núñez com a nova subgovernadora del Banc d'Espanya

Ha treballat com a economista en l'organisme durant més de 20 anys

Soledad Núñez
Soledad Núñez / Banc d'Espanya

El Govern ha decidit nomenar, a proposta del governador del Banc d'Espanya, l'economista Soledad Núñez com a nova subgovernadora de la institució, després d'ocupar des del 2018 un lloc en el consell de govern i de la comissió executiva de l'organisme. Núñez Ramos és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense i doctora en Economia per la Universitat de Minnesota (EUA), i ha treballat com a economista en el Banc d'Espanya durant més de 20 anys.

També ha exercit al llarg de la seua carrera treballs vinculats a la política, ja que va ocupar el càrrec de directora general de Política Econòmica de l'Oficina Econòmica de Presidència del Govern entre maig del 2004 i febrer del 2005, durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. Posteriorment, va ocupar el càrrec de directora general del Tresor i Política Financera fins a finals del 2011. Igualment, va ser membre extern del Comitè del sistema Target 2 del BCE entre el 2012 i el 2015, any en què va ser nomenada consellera de Banc Madrid.

L'any 2012, el PSOE va proposar al PP —llavors en el govern— el nom de Soledad Núñez per al lloc de subgovernadora del Banc d'Espanya, sota el mandat de Luis María Linde. No obstant això, els populars no veien bé este nomenament per la seua vinculació a l'anterior executiu i es va triar Fernando Restoy Lozano per a ocupar el lloc, que era vicepresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

També et pot interessar

stats