El govern valencià es compromet a negociar millores laborals amb els treballadors públics

Este dijous signaran un acord amb els sindicats per a obrir un diàleg que permeta aplicar reivindicacions dels empleats en Sanitat, Educació o Funció Pública de la Generalitat

Funcionaris de la Generalitat, aquest dilluns
Funcionaris de la Generalitat, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell PP-Vox i els sindicats de la funció pública han tancat un principi d'acord per a tota la legislatura que s'abordarà formalment este dijous en la taula general de negociació sobre esta matèria, en què estan presents UGT-PV, CCOO PV i CSIF. Ambdues parts signaran el full de ruta que establirà una negociació destinada a implementar millores en les condicions laborals dels empleats públics d'ací al final del mandat, en 2027.

El pacte, avançat este dimarts per la Cadena Ser i confirmat pel mateix president de la Generalitat, Carlos Mazón, després de reunir-se amb els bombers forestals, afectarà tots els funcionaris de l'administració autonòmica en els sectors de Funció Pública, Sanitat, Educació i Justícia. Encara no han transcendit els detalls de l'entesa, però ja se sap que hi ha un compromís per a obrir diàleg fonamentalment sobre quatre eixos: la jornada de 35 hores, el teletreball, les ofertes d'ocupació pública i igualtat i violència de gènere. El mandatari del PP ha dit que la negociació té a veure amb la seguretat, l'estabilitat i la millor garantia de la prestació de servei públic per part dels funcionaris autonòmics.

Mazón ha lloat "la gran faena" que està desenvolupant la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública en este sentit i que s'està ultimant de cara a la trobada del dijous, i ha agraït als representants sindicals l'esforç de negociació i de cerca d'acord. "Crec que podrem arribar a bon port, que està tot molt prop perquè ho puguem anunciar definitivament dijous". Serà aleshores quan sabrem fil per randa els detalls precisos sobre les condicions i xifres que recollirà el document consensuat per tots els actors.

La Conselleria d'Hisenda ha confirmat que per a dijous està prevista una reunió de la taula general de negociació en la qual es podria signar un acord de legislatura per als funcionaris.

També et pot interessar

stats