Morant diu que la visita de Milei a Madrid confirma que Ayuso i Aznar marquen el discurs del PP

La ministra de Ciència i secretària general del PSPV-PSOE considera que en Espanya "la ultradreta és directament el PP"

Diana Morant aten els mitjans de comunicació en la seua visita a les Fogueres d'Alacant
Diana Morant atén els mitjans de comunicació en la seua visita a les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha afirmat que la visita del president argentí, Javier Milei, per a rebre la medalla internacional de Madrid, "constata" que Isabel Díaz Ayuso i José María Aznar, "i no (Alberto Núñez) Feijóo", marquen el discurs polític en el PP.

De visita este dissabte a les Fogueres d'Alacant, Morant ha considerat que la invitació a Milei per part de la Comunitat de Madrid reflecteix "que en este país la ultradreta és directament el PP".

"On estiga Ayuso no necessitem un Abascal. Ja tenim una ultradreta pura", ha reiterat la secretària general del PSPV-PSOE, que a més, ha sostingut que mentre "uns estan en la política del fang i en les seues medalles fake, el govern espanyol està en les coses importants".

Així, Morant ha posat com a exemple que estos dies "s'ha aprovat o anunciat que es destinaran 68 milions d'euros per a ampliar la cartera salut bucodental; altres 50 milions per a ampliar la capacitat de contractar professors en universitats, i s'ha avançat que es deixarà l'IVA de l'oli d'oliva en el zero per cent i s'ampliarà el subsidi de la desocupació".

"El Govern d'Espanya està en les coses importants i el PP en la baralla del fang i les fake", ha mantingut Morant, que ha qualificat l'entrega de la medalla a Milei en un context de deteriorament de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Argentina de "deslleial a la ciutadania i a institucions espanyoles".

Montero demana a Núñez Feijóo que se separe dels atacs al govern espanyol

En la mateixa línia s'ha manifestat la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, que ha reclamat al president del PP Alberto Núñez Feijóo, que "module, rectifique o se separe" dels atacs a l'executiu en el lliurament de la medalla internacional de la Comunitat de Madrid al president argentí, Javier Milei.

En declaracions als mitjans de comunicació des de Gernika i després de la jura d'Imanol Pradales com a nou lehendakari, Montero ha lamentat que amb este acte la Comunitat de Madrid haja fet "política de confrontació i persecució" i haja fomentat a la ultradreta i el populisme.

La vicepresidenta ha criticat també el discurs "tan destructiu" del president argentí en considerar els impostos un "robatori i atac a la propietat privada" i defensar la "llei de la selva". És per això que ha demanat "respecte i lleialtat institucional a Ayuso, que és la responsable que hàgem assistit a este discurs que trenca la base de la nostra Constitució", ha dit.

També et pot interessar

stats