La parella d'Ayuso va proposar acceptar huit mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a juí

En la proposta de conformitat penal, Alberto González "accepta íntegrament" l'existència de "dos delictes contra la Hisenda Pública per l'impost de societats"

Isabel Díaz Ayuso aquest dijous
Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va proposar a la Fiscalia assumir huit mesos de presó i pagar 525.000 euros per dos delictes fiscals per a evitar anar a juí. El document està signat per l'advocat Carlos Neira i, en ell, detalla la pena i la multa que Alberto González estaria disposat a acceptar per a evitar entrar a la presó.

En la proposta de conformitat penal, González "accepta íntegrament" l'existència de "dos delictes contra la Hisenda Pública per l'impost de societats, 2020 i 2021" i la seua "autoria" com a administrador únic de la societat Maxwell Cremona Enginyeria i Processos Societat Per al Foment del Medi Ambient SL. La defensa reconeix una quota defraudada de 155.000 euros en l'exercici relatiu al 2020 i de 195.951,49 euros per l'exercici del 2021, la qual cosa es tradueix en 350.951 euros més interessos de demora. A més de la pena de presó, proposa assumir també "una multa del 40% de la quota defraudada", la qual cosa elevaria l'import a uns 520.000 euros.

Explica que, encara que va intentar realitzar una regularització tributària, l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) el va avisar que la "suposada regularització" no pot "operar com a causa exculpatòria o d'exoneració de responsabilitat", amb què està "completament d'acord". "Tenint en compte el rescabalament del mal associat a esta proposta de conformitat penal i que no estem en cap cas davant un delicte agreujat, es proposa una pena de presó de quatre mesos per cada delicte a imposar", arreplega l'escrit.

Així mateix, la defensa d'Alberto G.A. planteja "la pèrdua de la possibilitat d'obtindre subvencions o ajudes públiques i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant el període de nou mesos".

La junta de fiscals decideix el futur de la querella de la parella d'Ayuso

D'altra banda, la Junta de Fiscals de Sala es reuneix este dimecres per a debatre si secunda o rebutja que s'òbriga una investigació penal per un delicte de revelació de secrets derivat de la filtració de dades de la parella de la presidenta madrilenya realitzada des de la mateixa institució.

Alberto González va presentar una querella per presumpta revelació de secrets contra la fiscal cap de Madrid, Pilar Rodríguez, i el fiscal de delictes econòmics, Julián Salto, mentre que el Col·legi de l'Advocacia de Madrid (ICAM) va presentar una altra querella però sense imputar els fets a ningú en concret.

També et pot interessar

stats