El PSC guanyaria les eleccions a deu escons de distància de Junts o ERC, segons el CIS

Aliança Catalana, una formació d’extrema dreta independentista, podria entrar al Parlament de Catalunya

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa.
El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa / À Punt NTC

El PSC guanyaria les eleccions catalanes del 12 de maig, amb 39-40 escons, per damunt de Junts+ (28-30) i ERC (27-28), que pugnarien per la segona plaça, segons l'enquesta preelectoral publicada este dijous pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

En quarta posició se situaria el PP, amb 13-14 diputats, seguit de Vox (8-9), Comuns Sumar (7-8) i CUP (5-7). Quant a  Aliança Catalana, la formació d'extrema dreta independentista que lidera l'alcaldessa de Ripoll (Girona), Sílvia Orriols, podria entrar o no al Parlament (0-2). Ciutadans, però, es quedaria fora de l’hemicicle català. 

Cal recordar que el Parlament de Catalunya el formen 135 diputats i diputades i que la majoria absoluta és de 68 escons. Així doncs, amb esta previsió, el futur president o presidenta haurà de sumar el suport de diverses forces polítiques.

L'enquesta ha sigut feta a partir de 8.905 entrevistes entre l'11 i el 22 d'abril, segons ha informat el CIS, a escasses hores que s’encete la campanya electoral dels comicis catalans.

També et pot interessar

stats