El PSOE recupera l'alcaldia de Callosa de Segura amb el suport d'IU i UCIN

Fa uns dies l’alcalde anterior, del PP, va renunciar al càrrec per motius “personals i laborals”

Ajuntament de Callosa del Segura
Ajuntament de Callosa del Segura / À Punt NTC

El PSPV-PSOE ha recuperat este dimarts l'alcaldia de Callosa de Segura, que ha recaigut en la socialista Amparo Serrano, després d'un pacte de govern amb la formació independent UCIN, que lidera l’expopular Javier Pérez, i el suport de Podem-IU.

La Casa de Cultura ha acollit a última hora del dia el ple extraordinari convocat per a la investidura de l'alcalde, després de la renúncia fa uns dies de l'anterior, el popular Manuel Martínez, per motius “personals i laborals”.

El PP governava en minoria amb set regidors, contra els cinc del PSOE, els tres d'UCIN, un de Vox i un altre de Podem-IU.

Després de dies d'incertesa, esta vesprada s'ha sabut que serà Amparo Serrano, del PSOE, qui assumirà el càrrec. Serrano ha defensat durant el discurs que han aconseguit un pacte amb UCIN “buscant sempre el bé de Callosa i acabar amb la desídia i el sentiment de desafecció que s'estava produint”.

En declaracions als mitjans, la nova alcaldessa ha enumerat els objectius del nou equip de govern: millorar la neteja i la seguretat, reprendre el Pla Edificant i canviar el sentiment que hi ha fora”.

La política socialista estarà en l'alcaldia durant any i mig i la resta del mandat l'ostentarà algun membre d'UCIN. El seu líder, l’expopular Javier Pérez, que va ser alcalde de Callosa del 2003 al 2015, ha volgut deixar clar que l'acord “no ha sigut fàcil, tenint en compte que som grups ideològicament bastant allunyats”.

Pérez ha reconegut que, en principi, es pensaven que el PP —amb set regidors dels dèsset que formen la corporació— anava a comptar amb UCIN —amb tres edils— per a governar “amb una majoria més que suficient”. Però això no va ocórrer i, per tant, ha arribat a un acord amb el PSOE, que té cinc regidors. 

També et pot interessar

stats