El PSPV denunciarà la consellera Núñez (Vox) per incitar l’odi amb declaracions "xenòfobes" sobre el crim de Gata de Gorgos

Compromís estudiarà si les paraules "absolutament racistes" són constitutives de delicte d'odi

Elisa Núñez, consellera de Justícia, en les Corts
Elisa Núñez, consellera de Justícia, a les Corts / Jorge Gil / Europa Press

El PSPV ha anunciat este dimarts que denunciarà davant de la Fiscalia les declaracions "antidemocràtiques i xenòfobes" de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), respecte al crim de Gata de Gorgos (Marina Alta).

En relació amb esta agressió mortal, Núñez va manifestar en un comunicat que "a ningú se li escapa que es tracta d'un nou i cruent recordatori que la nostra seguretat i les nostres vides estan sent sacrificades en nom dels capritxos multiculturals de l'esquerra", en referència a la procedència marroquina dels detinguts. Així mateix, va acusar l'esquerra de "posar en perill al nostre poble amb ceguesa ideològica".

El vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera, també de Vox, va exigir la "deportació immediata i fronteres segures" per als detinguts, com anteriorment havia fet el líder de la formació ultradretana, Santiago Abascal.

El síndic socialista a les Corts, José Muñoz, ha exigit en un comunicat al president Carlos Mazón que "cesse de manera fulminant" Núñez i assenyala que "no és admissible que en un règim democràtic empare unes declaracions racistes i xenòfobes".

Així, la denúncia del PSPV davant de la Fiscalia farà referència a "la comissió dels delictes de la incitació d'odi derivats de les seues paraules sobre el crim comés a Gata de Gorgos. A més, Muñoz ha remarcat que Mazón "és l'últim responsable i li exigim la responsabilitat".

Per part seua, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha avançat que el seu grup estudiarà si les declaracions "absolutament racistes" de Núñez "són constitutives de poder-se denunciar com a delicte d'odi respecte a les persones".

El líder valencianista ha subratllat que "els delictes els cometen les persones, no les nacionalitats" i ha defés que "la societat necessita assossec, raonament" i no persones "incendiàries com la consellera de Justícia". El síndic de Compromís ha recordat que Núñez, com a consellera de Justícia, té accés a les bases de dades de delictes del Ministeri de l'Interior.

També et pot interessar

stats