Sánchez posa data este dilluns al pròxim Congrés Federal del PSOE

El líder dels socialistes avançarà un any la cita amb la mirada posada en la posterior renovació dels lideratges qüestionats a Madrid i Andalusia

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

Compte enrere per al pròxim Congrés Federal del PSOE. La direcció del partit té previst convocar este dilluns el 41é Congrés Federal dels socialistes, a proposta del líder, Pedro Sánchez, perquè siga al novembre, un any abans de la data que correspondria estatutàriament.

Ho farà previsiblement en la reunió de la comissió executiva federal d’este matí, encara que este assumpte no figura en l'orde del dia de la reunió, segons fonts de l'executiva socialista. Sánchez busca així activar els canvis pendents de lideratges territorials, perquè després del Congrés Federal s'hauran de convocar els congressos autonòmics.

La intenció és que el màxim òrgan decisori del partit tinga lloc a Sevilla, on es dirimirà la situació en la qual està l'aparell en alguns territoris, com a Andalusia o Madrid, on els lideratges de Juan Espadas i Juan Lobato, respectivament, estan sent qüestionats.

També al PSPV, tot i que en este cas no s'esperen canvis orgànics, després que proclamaren Diana Morant com a secretària del partit en la renovació al març. Sí que es renovarà, però, la ponència política que marca el full de ruta ideològic.

A més, amb esta decisió, Sánchez pren la iniciativa de mobilitzar el partit just a l'inici del curs polític. Fins i tot, abans que dimecres expose els seus plans i prioritats per a la nova temporada en un acte a la seu de l'Institut Cervantes de Madrid, al qual acudirà una nodrida representació de diversos sectors de la societat espanyola.

Montero defensarà al Senat el finançament singular de Catalunya

També el dimecres, la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, compareixerà al Senat, citada per la majoria del PP, per a explicar l'acord fiscal per a Catalunya assolit entre els socialistes i ERC, després de les discrepàncies en la seua interpretació de les últimes setmanes.

Les explicacions en l'hemicicle de la cambra alta i el posterior debat amb els senadors marcaran l'inici del curs parlamentari en una primera setmana de setembre amb poca activitat, tant al Congrés com al Senat.

També et pot interessar

stats