Tres morts i quatre ferits en un accident de trànsit a Benifairó de les Valls

Un camió de gran tonatge ha envestit dos furgonetes on anaven dos grups de treballadors

El camió accidentat, en el lloc dels fets / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de setembre 2024 - 18:12 Actualitzat: 02 de setembre 2024 - 21:51

Tres persones han mort i quatre han resultat ferides de diversa consideració en un accident de trànsit esta vesprada a Benifairó de les Valls (Camp de Morvedre). Segons les primeres informacions, l'accident hauria passat quan un camió de gran tonatge d'una empresa de collir taronja, amb problemes als frens, ha perdut el control en un camí d'horta estret i amb molt de pendent, i ha causat l'atropellament de diverses persones. El camió ha xocat contra dos furgonetes, on anaven dos grups de treballadors.

El CICU ha mobilitzat un helicòpter medicalitzat, dos unitats del SAMU, dos unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) i un equip mèdic d'atenció primària. Les persones ferides són quatre homes de 18 a 45 anys. Un d'ells presentava politraumatisme i l'han evacuat en l'helicòpter medicalitzat a l'Hospital La Fe de València. A un altre l'han traslladat en una ambulància del SAMU a l'Hospital de Sagunt per diverses fractures.

En una altra unitat del SAMU han evacuat un altre dels ferits per traumatisme cranioencefàlic cap a l'Hospital Clínic de València. Al quart dels ferits l'han traslladat en l'ambulància del SVB amb equip mèdic d'atenció primària cap a l'Hospital de la Plana, a Vila-real, per traumatisme cranioencefàlic.

Tots ells estan ingressats amb pronòstic reservat.

A més, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València, al lloc dels fets intervenen els bombers de Sagunt amb sergent, els de la Pobla de Farnals i l’oficial del Consorci. Els bombers han esperat que arribara la policia judicial per a retirar una de les persones atrapades davall del camió.

Els bombers treballen amb el camió accidentat
Els bombers treballen amb el camió accidentat / Consorci Provincial de Bombers de València
Els serveis d'emergència atenen els ferits en el lloc de l'accident
Els serveis d'emergència atenen els ferits en el lloc de l'accident / Ajuntament de Benifairó

L'Ajuntament cancel·la les festes fins dimecres i declara dol oficial

El municipi està en festes i l'Ajuntament ha cancel·lat tota la programació festiva durant dos dies i ha decretat el dol oficial per les tres víctimes mortals. "Amb el cor trencat, vos hem de comunicar que esta vesprada ha tingut lloc un tràgic accident al nostre terme, que malauradament ha provocat la mort de tres persones i altres greument ferides. Són moments difícils per a continuar amb la festa", ha indicat l'Ajuntament en un ban municipal.

"Davant d'esta situació dolorosa, amb l’ànim de respectar el dol de les persones que han patit esta tragèdia, l’Ajuntament, amb els festers, ha pres la difícil decisió de cancel·lar tots els actes previstos per a hui en el marc de les nostres festes. Sabem que este dia és especial per a tots nosaltres, però confiem que entendreu la necessitat d’actuar amb responsabilitat i empatia", ha continuat el comunicat.

L'Ajuntament ha demanat a tots els locals i entitats que tenien previst fer celebració que, "per respecte als afectats i al conjunt del poble, suspenguen qualsevol activitat festiva". Les celebracions es reprendran dimecres que ve al matí i els actes taurins previstos per a dimarts tindran lloc dijous que ve, segons ha indicat el consistori.

Finalment, ha convocat un minut de silenci a les 12:00 hores a la plaça de l'Ajuntament, "en senyal de condol als familiars i amics dels treballadors afectats".

Condol del president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha mostrat "consternat" per este succés i ha enviat el seu "més sentit condol" a les víctimes. També s'ha pronunciat la consellera de Justícia, Salomé Pradas, que ha oferit mitjans humans i tècnics a l'Ajuntament "en estos durs moments". A més, ha posat a la disposició del poble tots els mitjans necessaris per a atendre els ferits.

Al seu torn, el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha traslladat el condol als familiars de les víctimes i ha oferit la seua ajuda "en el que necessiten, tant a ells com a la resta de ferits".

També et pot interessar

stats