Alzira guarda silenci pel xiquet ofegat al Xúquer

La ciutat viu una jornada de dol per la mort d'Adam, d’11 anys

Part del públic assistent a la concentració convocada per l'Ajuntament d'Alzira en solidaritat amb la família del menor ofegat
Part del públic assistent a la concentració convocada per l'Ajuntament d'Alzira en solidaritat amb la família del menor ofegat / À Punt NTC

El veïnat alzireny ha mostrat la seua solidaritat amb la família d’Adam, el xiquet d’11 anys que va morir ofegat al Xúquer dijous passat. La ciutat viu este dilluns una jornada de dol oficial. La ciutadania s’ha concentrat a les portes del consistori al migdia per a mostrar el suport a la família del xiquet que va perdre la vida mentre nadava al riu. A la concentració davant l’ajuntament ha assistit la família del menut i representants de l'escola on estudiava.

A més del gest d’este dilluns a les portes de l’ajuntament, les mostres de condol per la mort del menut ofegat s’han repetit al llarg del cap de setmana a la capital de la Ribera Alta.

El club de futbol on jugava el menor, el Ciutat d’Alzira, suspenia tota l'activitat en un gest de solidaritat amb la família. Cap dels seus equips va participar en tornejos i, fins i tot, es va suspendre la primera edició del Torcaf, un torneig que enguany s’estrenava en la modalitat femenina.

Adam va morir quan es banyava amb un parell d’amics al riu. Dijous a la vesprada, els tres xiquets es van llançar a l’aigua prop del pont de Ferro, al costat del recinte firal, en una zona on, tot i no estar prohibit el bany, és poc recomanable per a gent no experimentada perquè el Xúquer porta molt de corrent. Es dona el cas, a més, que el menor que ha mort no sabia nadar i que les pluges de la setmana passava havien augmentat el cabal del Xúquer, que arrossegava restes vegetals i brutícia.

A pesar que els amics d’Adam van donar l'avís d'alarma només el van perdre de vista i que el dispositiu de recerca es va activar ràpidament, no va ser fins divendres al matí quan els submarinistes del Consorci de Bombers de València van localitzar el cos sense vida del menor i es va poder confirmar la defunció.

També et pot interessar

stats