La Comunitat Valenciana registra tres incendis en abocadors en menys de deu dies

Efectius dels bombers de Castelló han apagat este dimarts un foc en una planta de reciclatge de Moncofa

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballen en l'extinció d'un incendi en una planta de reciclatge a Moncofa
Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballen en l'extinció d'un incendi en una planta de reciclatge a Moncofa / CPBC

Efectius del Consorci de Bombers de Castelló han intervingut en la vesprada d'este dimarts per a sufocar un incendi declarat en una planta de reciclatge de Moncofa. És el tercer incendi que s’ha registrat en menys de deu dies en plantes de residus de la Comunitat Valenciana, després del de Llíria, divendres passat, i el de San Antonio (Requena), que encara crema després de huit dies.

En concret, el foc de hui afecta una zona de residus d'obres i material divers en un centre de tractament de residus i voluminosos. L'incendi està aïllat de la resta de materials, segons han avançat fonts del Consorci. Pel que sembla, inicialment l'avís de l'incendi indicava que era de vegetació. Al lloc s’han mobilitzat tres dotacions del parc de la Plana Baixa.

Tres incendis en menys de deu dies

Es dona la circumstància que és el tercer incendi que afecta una instal·lació d'estes característiques en l'última setmana a la Comunitat Valenciana, després dels episodis de les localitats de San Antonio (Requena) i Llíria, respectivament.

D'una banda, des del dilluns 15 d'abril, un incendi —encara actiu— afecta una planta de reciclatge de la Plana d’Utiel-Requena. El foc està localitzat a la zona exterior de la instal·lació, que acumula tones de material de reciclatge, com són bales de plàstic premsat.

D'altra banda, divendres passat, un altre incendi va afectar l'exterior d'una empresa de compostatge de Llíria. El foc es va declarar al voltant de les 5:23 hores en una companyia situada al polígon industrial de Carrasses i el van donar per extingit hores després.

També et pot interessar

stats