Cues d'hores per a arribar a València per l'A-3

L'autovia que connecta Madrid amb el territori registra embussos multitudinaris en diversos trams durant tot el matí

L'A-3 a l'altura de Godelleta, este dimecres al migdia / DGT
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de maig 2024 - 13:55 Actualitzat: 01 de maig 2024 - 21:39

Este 1 de maig, Dia del Treball, comença per als més afortunats un aqüeducte festiu i la Comunitat Valenciana és una de les destinacions més triades. Amb una ocupació hotelera que frega el 85% de mitjana, cal posar també els ulls en les principals carreteres que connecten la resta d'Espanya amb el territori.

Una de les artèries d'arribada al territori que més complicacions ha registrat durant pràcticament tot el matí ha sigut l'A-3, en els carrils procedents des de Madrid. Les càmeres de la Direcció General de Trànsit (DGT) han captat diverses escenes de congestió en diversos trams de l'autovia, atapeïda de gom a gom de turismes, camions i motocicletes que es desplacen cap al litoral. Una altíssima densitat de trànsit que ha provocat embussos constants i retencions que s'han allargat hores, tot i la desesperació dels conductors.

Poc abans de la una del migdia, la DGT ha informat que hi ha almenys sis quilòmetres de cues a l'A-3, en el terme municipal de Xest en direcció a València. El col·lapse s'estén des del punt quilomètric 332 al 338 i esguita també l'entroncament amb l'A-7, l'altra gran autovia de la zona. La densitat del trànsit al llarg de l'autovia és tal que entre Perales de Tajuña i Belinchón ha hagut d'habilitar-se un carril addicional en sentit contrari a la circulació perquè hi puguen passar vehicles que es dirigeixen a València. El tram amb la direcció canviada abasta del quilòmetre 35 al 77 de la via.

Carril addicional en sentit contrari habilitat a l'A-3 entre Perales de Tajuña i Belinchón, este dimecres
Carril addicional en sentit contrari habilitat a l'A-3 entre Perales de Tajuña i Belinchón, este dimecres / DGT

A les 16:00 hores, les retencions han augmentat. L’enllaç entre l’A-3 i l’AP-7, a l’altura de Riba-roja, registra fins a set quilòmetres de cues per la densitat del trànsit que es desplaça a les localitats costaneres valencianes. 

Retencions en l'A-3 a les 16:00 hores
Retencions en l'A-3 a les 16:00 hores / À Punt NTC

D'acord amb la DGT, les carreteres valencianes esperen des d’este dimecres festiu fins diumenge uns 882.000 desplaçaments de llarg recorregut, i això suposarà vora l’11% dels que es registraran a tot el país. Fonts d’este organisme que gestiona el trànsit asseguren que, a pesar que demà dijous és jornada laborable a les comarques valencianes, les zones turístiques, tant del litoral com de l’interior, i les que concentren segones residències faran que la xarxa viària concentre més trànsit de l'habitual, sobretot pels conductors d’altres autonomies que venen a passar uns dies a la Comunitat Valenciana.

Tres joves ferits en un accident a Elx

Tres joves, d'entre dènou i vint anys, i que viatjaven en un mateix cotxe al costat d'una quarta persona, han resultat ferits en un accident de trànsit ocorregut este dimecres al matí al camí de la Marina, a Elx. El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències ha rebut l'avís a les 08:00 hores, i fins al lloc s'han desplaçat una ambulància SAMU, un Suport Vital Bàsic i un Suport d'Infermeria.

El personal sanitari ha atés en el lloc dels fets un home de vint anys amb contusions al tòrax, que ha sigut traslladat a l'Hospital General d'Alacant. També ha assistit un altre home de dènou anys amb diversos traumatismes, que ha sigut traslladat a l'Hospital General d'Elx. El tercer ferit és un jove de vint anys, que presentava fractura de fèmur i que ha sigut trasllat a l'Hospital del Vinalopó. El quart ocupant no ha hagut de ser atés.

També et pot interessar

stats