Declarat un incendi forestal al Desert de les Palmes de Benicàssim

S'ha establit la situació 1 del PEIF i s'ha tallat la carretera CV 147 en el quilòmetre 16

Un helicòpter de bombers treballa en l'extinció de l'incendi forestal de Benicàssim / Jesús Zaragozá

Diversos efectius de bombers de Castelló treballen en un incendi forestal declarat este divendres de vesprada a Benicàssim (Plana Alta) a causa d'un llamp al costat de la urbanització Montornés i del Desert de les Palmes, en una zona de difícil accés, segons ha indicat el Centre de Coordinació d’Emergències.

Durant la vesprada s'ha establit la situació 1 del PEIF i s'ha tallat la carretera CV 147 en el quilòmetre 16. Segons han informat fonts de bombers, esperen que tinga "bona evolució", però continuaran treballant tota la nit per evitar que creue la carretera que va de l'ermita de la Magdalena cap al Desert de les Palmes. Al lloc dels fets es queden treballant onze autobombes i onze unitats de bombers forestals. En prealerta segueixen els tres avions amfibis del Ministeri de Transició Ecològica i diverses unitats helitransportades.

Precisament al costat de l'ermita és on s'ha establit el centre de comandament avançat del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

El veïnat ha mostrat des del primer moment la seua preocupació, ja que hi ha algunes vivendes situades a poca distància de la muntanya i el fum es veia des de les cases. També s'ha alçat per damunt de l'ermita de la Magdalena de Castelló de la Plana i des d'altres punts del terme municipal.

Al llarg de la vesprada, al lloc dels fets hi ha hagut fins a quatre dotacions del Consorci Provincial de Castelló, amb tres coordinadors forestals i una unitat en cap. A més, hi han intervingut nou unitats de bombers forestals de la Generalitat. Durant la vesprada, s'han desplegat també set mitjans aeris de la Generalitat i altres tres avions amfibis del Ministeri de Transició Ecològica. També hi participen dos dotacions de bombers de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències de l'Ajuntament de Castelló.

Les reaccions polítiques no s'han fet esperar. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat seguir l'evolució de l'incendi i ha demanat extremar les precaucions.

Per part seua, la senadora del PSPV per Castelló i exalcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha demanat a la població "molta precaució i molta cura" i també "seguir les indicacions" d'emergències.

Una jornada marcada pels incendis

No és una jornada senzilla per als efectius de bombers de la Comunitat Valenciana. Un segon llamp ha causat un incendi forestal esta vesprada a Millena (Comtat), a menys de deu quilòmetres de Penàguila, on encara continua actiu (però controlat) l’incendi forestal de Benasau. A les 21:37 hores, el de Millena s'ha donat per controlat.

Durant la vesprada, fins al lloc dels fets s’han traslladat set dotacions de bombers del Consorci Provincial d’Alacant, amb un cap de dotació, quatre mitjans aeris de la Generalitat, dos autobombes i quatre unitats de bombers forestals —dos d’elles helitransportades— i una unitat de prevenció amb un agent mediambiental. 

Un tercer incendi forestal s’ha declarat pocs minuts després a la zona del riu Magro de Montroi (Ribera Alta), on a les 20:30 hores ja hi havia tres mitjans aeris desplegats, aprofitant al màxim les últimes hores de sol de la jornada per fer front a les flames. 

A més, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló tenia mobilitzats efectius en quatre incendis de vegetació: la Vallibona (Ports), Atzeneta del Maestrat, Sant Joan de Moró (Plana Alta) i les Alqueries (Plana Baixa). 

Per la seua part, el Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut a un incendi forestal a Énguera (Canal de Navarrés), que ha obligat a declarar el Nivell 1 del PEIF, però afortunadament s’ha donat per estabilitzat a les 15:51 hores. 

També et pot interessar

stats