Dos detinguts i dotze investigats en una campanya contra la venda il·legal i els robatoris al camp

La Policia de la Generalitat ha supervisat 530.430 quilos de productes hortofructícoles i 886 vehicles

Un decomís de taronges furtades, en una imatge d'arxiu
Un decomís de taronges furtades, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

La Policia de la Generalitat ha detingut dues persones, n'ha investigat dotze i ha alçat 58 actes des de l'inici d'una campanya per a frenar la venda il·legal i els robatoris al camp, en la qual han supervisat 530.430 quilos de productes hortofructícoles. L'operació Horta, que continua en marxa, ha practicat 200 intervencions i ha identificat 432 persones gràcies a un dispositiu especial de control en zones estratègiques del territori valencià, amb el doble objectiu de fer identificacions d'interés per a l'operació, i com a mesura dissuasiva d'activitats fraudulentes. També s'està vigilant amb l'helicòpter de la Generalitat i amb els drons de la policia, per a donar resposta a la preocupació dels agricultors per l'increment de robatoris al camp en els últims anys.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, s'han reunit aquest divendres per a fer balanç de la campanya, en què s'han controlat 530.430 quilos de productes hortofructícoles i 886 vehicles.

Els dos departaments han impulsat i coordinat aquesta campanya policial que va començar el mes de març i es prolongarà fins al final de juny, i l'objectiu del qual és controlar la traçabilitat en la venda dels productes hortofructícoles sostrets a les zones agrícoles valencianes i que no estiguen acreditats de manera legal. 

Núñez ha posat de manifest durant la reunió la tasca d'investigació i control que estan fent els agents, en una operació on la coordinació entre administracions i altres cossos policials, diu, resulta fonamental. Per la seua banda, Aguirre ha destacat que es tracta d'una acció fonamental per a disminuir el problema dels robatoris al camp, que ja pateix també la falta de rendibilitat, l'increment de costos de producció i traves burocràtiques.

També et pot interessar

stats