L'alcalde del Poble Nou de Benitatxell avança que en pocs dies l'aigua tornarà a ser potable

Miguel Ángel García Buigues anuncia que tenen previst començar unes obres amb un pressupost de quatre milions d'euros per a posar en funcionament un altre pou i ampliar la dessalinitzadora actual

L'alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García Buigues, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

D'ací a pocs dies tornarà l'aigua potable al Poble Nou de Benitatxell, a la Marina Alta, després que no s'haja pogut beure per la salinització del pou. L'alcalde, Miguel Ángel García Buigues, ha assegurat a Les notícies del matí que les últimes anàlisis "confirmen una millora en la qualitat de l'aigua" i que s'espera que es puga tornar a beure este mes de setembre. "Les analítiques fetes per l'empresa gestora del servei indiquen una millora i confiem que este mes puguem eixir d'esta situació i declarar l'aigua apta per al consum humà", ha defensat.

Fa tres setmanes decretaven la no potabilitat de l'aigua a causa de la salinització de l'aigua del pou que abasteix el municipi. Dies després es posava en marxa el repartiment de marraixes a les famílies residents i empadronades.

Les analítiques fetes per l'empresa gestora del servei indiquen una millora i confiem que este mes puguem eixir d'esta situació i declarar l'aigua com apta per al consum humà.

Segons ha destacat, la primera setmana es van repartir 20.000 litres, la segona 15.000 i la setmana passada es van tornar a repartir 20.000 litres.

"La demanda oscil·la entre 17.000 i 18.000 litres per setmana i els veïns ho han rebut bé perquè saben que no és la mesura definitiva", ha apuntat. A juí de l'alcalde, la solució està en funció de millorar els recursos propis i arribar a acords entre diferents municipis mirant l'àmbit comarcal.

Un nou pou i ampliació de la dessalinitzadora

Miguel Ángel García Buigues ha dit que tenen previst començar prompte les obres d'execució adjudicades al març per quatre milions d'euros. Una actuació que contempla "posar en funcionament un altre pou i ampliar la dessalinitzadora actual" per a dotar-la de la infraestructura necessària para a poder "dessalinitzar i potabilitzar aigua en el nostre aqüífer, pel fet que té intrusió marina i ho necessitem per a potabilitzar l'aigua salada".

Demana gestionar de manera cooperativa l'aigua a la Marina Alta

No obstant això, considera que és clau "una actuació comarcal" amb una infraestructura per a connectar la població de Xàbia amb la seua dessalinitzadora amb Teulada, Moraira, Benissa i Benitatxell i encaminar-se cap a l'interior de la comarca. "És una inversió molt forta i on la Diputació d'Alacant ha d'entrar, ja que és una inversió prioritària. Seria el primer pas per gestionar de manera cooperativa l'aigua a la Marina Alta", ha desitjat l'alcalde.

També et pot interessar

stats