Mazón anuncia que el Pla Viu construirà 600 pisos de protecció pública a Torrevella

L'Ajuntament cedirà quatre parcel·les públiques en el marc de la iniciativa, que pretén beneficiar 1.600 persones al municipi

A l'esquerra, l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el president de la Generalitat, Carlos Mazón (centre esquerra), este dimarts
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón (a l'esquerra), i el president de la Generalitat, Carlos Mazón (al centre esquerra), este dimarts / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat la construcció a Torrevella de més de 600 vivendes de protecció pública per a allotjar vora 1.600 persones. El projecte s'articularà a través del Pla Viu, una iniciativa d'àmbit autonòmic que va presentar el govern valencià en abril i que, com ha remarcat el cap del Consell, està "dissenyada per a lluitar contra un dels problemes més greus i persistents a la Comunitat Valenciana i Espanya: l'accés a l'habitatge".

Mazón, que este dimarts s'ha desplaçat a Torrevella en una visita institucional, ha posat d'exemple esta ciutat del Baix Segura per ser la primera "de la província d'Alacant a adherir-se al Pla Viu, pioner a desenvolupar habitatges protegits per als joves i persones vulnerables". Igualment, ha destacat el compromís de l'Ajuntament i l'alcalde, el també popular Eduardo Dolón, per "escoltar veïnat i donar solucions a la necessitat d'accés al mercat immobiliari", informa un comunicat de la Generalitat.

En concret, el govern municipal cedirà quatre parcel·les, tres en la zona de La Hoya i una altra a La Manguilla. Gràcies al Pla Viu, el consistori torrevellenc rebrà aproximadament noranta pisos protegits de lloguer, dels quals uns 80 es destinaran per a menors de 35 anys i la resta com a habitatge social.

Uns 10.000 habitatges del Pla Viu

Durant la seua intervenció, Mazón ha valorat el Pla Viu, en què Generalitat, ajuntaments i els sectors immobiliari i financer "s'han unit per a donar una solució a les necessitats de milers de joves i famílies de la Comunitat Valenciana". Esta ferramenta contempla la col·laboració publicoprivada per mitjà de la cessió de sòl dels ajuntaments i solars de titularitat municipal per a, "des de la corresponsabilitat i la unió de tots, oferir habitatges de lloguer social, assequible i venda a milers d'alacantins, castellonencs i valencians; preferentment, a joves que tenen en l'accés a l'habitatge la principal barrera a l'emancipació".

A través d'esta iniciativa, l'objectiu que es marca el Consell és la construcció i desenvolupament de "10.000 habitatges assequibles a la Comunitat Valenciana. A més, es calcula que beneficiarà, en total, 24.600 persones, generarà 7.326 milions d'euros a l'economia valenciana i tindrà un impacte del 2% del PIB en els pròxims tres anys i mig. A més, preveu la creació de 74.000 llocs de treball entre directes i indirectes i generarà 487 milions d'euros de recaptació directa (IVA).

També et pot interessar

stats