Moren tres persones ofegades en menys de quatre hores en platges de la Comunitat Valenciana

S’eleven a dèsset les víctimes que han perdut la vida en espais aquàtics valencians des de l’inici de juny

Este divendres han mort ofegades tres persones a platges de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
Anna Verge @apuntnoticies
21 de juny 2024 - 16:35 Actualitzat: 21 de juny 2024 - 21:24

Dia negre a les platges valencianes. Tres persones han mort este divendres al llarg del matí ofegades als termes d’Alcalà de Xivert, Piles i Xeraco. En concret, es tracta d’un home de 72 anys que ha perdut la vida a la platja del Carregador d’Alcossebre, una dona de 55 anys que ha mort a la platja de Piles i una dona de 64 anys que s'ha ofegat a la platja de Xeraco. 

Pel que fa a l’home d’Alcalà de Xivert, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) informa que l’avís els ha arribat a les 12:00 hores. Socorristes del servei de platges han iniciat la reanimació cardiopulmonar bàsica fins que ha arribat la unitat del SAMU. Una vegada en el lloc, l'equip mèdic ha continuat amb la reanimació cardiopulmonar avançada i ha realitzat més tècniques de recuperació, però no hi ha hagut resposta i només han confirmat la defunció de l'home. Ara com ara, es desconeixen les causes de l’ofegament.  

Ja a la Safor, a les 11:20 hores han alertat el CICU que havien tret de l'aigua una banyista inconscient a la platja de Piles i que membres del servei de socorrisme l'estaven reanimant. Fins a esta platja s'ha desplaçat una unitat del SAMU i una altra del SVB. En este cas, els sanitaris també han fet la reanimació cardiopulmonar avançada i més tècniques de suport vital avançat, però la dona no responia i només n'han pogut confirmar la mort.

Finalment, a Xeraco, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències ha detallat que al voltant de les 14:00 hores els ha arribat un altre avís: treien de l’aigua una dona inconscient. Tant els socorristes del servei de platges com la unitat del SAMU mobilitzada han intentat reanimar-la amb les mateixes tècniques, però també sense èxit, per la qual cosa no li han pogut salvar la vida.

L'inici de la temporada alta del turisme ha arribat enguany acompanyat d'un degoteig d'ofegaments. Les d’este divendres eleven a dèsset les víctimes en els espais aquàtics de la Comunitat Valenciana des de l’inici de juny. Són vora el triple que les registrades durant el mateix mes del 2023 (6). A més, la majoria de les víctimes tenien un perfil semblant: onze d’elles procedien de diversos punts d'Europa, tretze eren homes i la mitjana d’edat supera els cinquanta anys. 

Segons el balanç mensual que ofereix la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, estes dèsset víctimes s’afigen a les deu que ja s’havien registrat des de principis d’enguany. Per tant, des que va començar l'any, a la Comunitat Valenciana han mort 27 persones en espais aquàtics, més de la meitat de les que es van registrar durant tot el 2023 (46).

Troben el cos surant d'un home que va morir quan feia submarinisme

D’altra banda, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha trobat surant en aigües del terme d'Elx el cos sense vida d'un home d'uns 50 anys amb un trage de neopré que, pel que sembla, va morir quan practicava submarinisme.

La policial judicial de l'institut armat de Santa Pola s'ha fet càrrec de la investigació encara que, a l'espera dels resultats de l'examen forense, tot apunta al fet que la víctima va morir quan feia activitats subaquàtiques, segurament fa entre 48 i 72 hores

També et pot interessar

stats