Sant Vicent del Raspeig activa un pla de vigilància per a previndre el vandalisme als centres educatius

Durant les últimes setmanes s'han registrat actes de gamberrisme en diversos col·legis que han causat danys a les instal·lacions i, fins i tot, s'ha produït la sostracció d'alguns materials

Una vista aèria de Sant Vicent del Raspeig
Una vista aèria de Sant Vicent del Raspeig / Google Maps (Europa Press)

La Policia Local de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) i la Guàrdia Civil han establert de manera conjunta un pla de vigilància per a la prevenció d'actes vandàlics i altres delictes en les instal·lacions dels centres educatius del municipi, segons ha informat este dimarts l'Ajuntament en un comunicat.

Des de la setmana passada, els dos cossos de seguretat treballen conjuntament en el dispositiu consensuat per les dos prefectures. "La primera de les mesures posades en marxa és la d'intensificar la labor inspectora per a intentar evitar que es tornen a produir accessos irregulars a les dependències educatives com les succeïdes en dates passades", indica la nota de premsa.

Segons han confirmat fonts policials, en les últimes setmanes s'han dut a terme diversos actes vandàlics en diversos col·legis que han causat danys a les instal·lacions i, fins i tot, s'ha produït la sostracció d'alguns materials. Tant des de la Policia Local i l'institut armat com des del consistori s'ha demanat la col·laboració de la ciutadania per a informar amb immediatesa de qualsevol fet o situació estranya detectada a través dels telèfons i mitjans telemàtics de les Forces i Cossos de Seguretat per a, així, poder intervenir al més prompte possible.

L'alcalde de la localitat, Pachi Pascual, ha incidit en el fet que, “amb esta iniciativa conjunta", l'Ajuntament i les forces de seguretat volen "impedir que es repetisquen incidents que atempten" contra els centres educatius del municipi i "generen nombrosos perjudicis per a l'alumnat, el professorat, els equips directius i tota la comunitat educativa”.

També et pot interessar

stats