Presó per a un dels tres investigats per la mort d'un veí de Gata

El segon està en llibertat amb mesures cautelars de retirada de passaport i compareixença periòdica davant del jutjat i el tercer en llibertat, sense mesures cautelars

Un vehicle de la Guàrdia Civil accedeix al Palau de la Justícia de Dénia
Un vehicle de la Guàrdia Civil accedeix al Palau de la Justícia de Dénia / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de Dénia, en funcions de guàrdia, ha rebut este dilluns els tres detinguts per la mort d'un home dissabte passat a Gata de Gorgos i ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per a un d'ells, d'acord amb el criteri del Ministeri Fiscal. De la mateixa manera, per al segon dels detinguts ha dictat la llibertat amb mesures cautelars de retirada de passaport i compareixença periòdica davant del jutjat. Quant al tercer detingut, el jutge ha acordat la llibertat sense cautelars.

 Tots tres queden investigats en una causa oberta per un delicte d'homicidi, sense perjudici d'ulterior qualificació en funció dels resultats de la investigació.

La Guàrdia Civil els havia traslladat al Palau de la Justícia de Dénia este matí, investigats per la mort a colps amb un bat de beisbol d'un home a Gata de Gorgos (Marina Alta) perquè el magistrat decidira si els ingressava o no en presó provisional. També ha citat tres testimonis de l'agressió. La víctima és David Lledó Caselles, un veí de 38 anys. Va patir múltiples contusions al cap i el cos.

Els detinguts han arribat a les dependències judicials vora les deu del matí, però no ha sigut fins a les 14 hores que el jutge els ha començat a interrogar. A les portes del recinte, familiars d'un detingut han defés la seua innocència. Asseguren que no va participar en l'atac i que només va intervindre per a separar les parts.

L'agressió es va produir la matinada de dissabte al carrer de les Moreres. David va rebre una primera atenció per part d'una veïna doctora i un membre de Protecció Civil, però ni ells ni els serveis d'emergència que s'hi acostaren van aconseguir recuperar-li les constants vitals. 

El principal sospitós com a presumpte autor material de l'agressió havia generat altres conflictes al poble i dies abans l'havien arrestat per delictes menors, segons va informar el regidor de Seguretat Ciutadana. La comunitat islàmica del poble, a la qual pertany el sospitós, ha lamentat que no s'haja pogut evitar la tragèdia, ja que havia avisat les autoritats del perill que este suposava. L'entorn de la víctima assegura que havia retret als detinguts les seues actituds violentes contra membres del veïnat. 

Dimecres es compliran els tres dies de dol decretats per l'ajuntament, que ha suspés tots els actes oficials programats, a més de tancar les instal·lacions esportives i els espais municipals.

També et pot interessar

stats