Una avaria deixa sense llum 1.300 cases a Montanejos durant tota la nit

L'incident també ha generat problemes en el subministrament d'aigua i les antenes de telefonia, i durant vora dotze hores ha deixat incomunicat part del poble, que està en plenes festes patronals

Un carrer de Montanejos, este dilluns
Un carrer de Montanejos, este dilluns / À Punt NTC

Una avaria en un cablejat aeri de mitjana tensió ha deixat sense subministrament elèctric vora 1.300 habitatges a Montanejos (Alt Millars) durant tota la nit. L'incident ha generat també problemes de telefonia i de distribució d'aigua i ha deixat la localitat pràcticament incomunicada en plenes festes patronals durant dotze hores. Els talls començaren la mitjanit de diumenge i no ha sigut fins a les 11:30 hores d'este dilluns quan Iberdrola ha aconseguit recuperar el subministrament per a un 60% dels afectats.

Tècnics d'Iberdrola i de Telefónica investiguen les causes del trencament en la xarxa, i no s'ha precisat si podria estar vinculat amb les pluges de la vesprada anterior. "És impensable que en ple 2024 no hi haja alternatives ni solucions a talls de llum en municipis com Montanejos. A l'interior i en poblacions menudes tenim els mateixos drets, i hui dia el servei d'electricitat és bàsic i vital", ha lamentat en un comunicat l'alcalde, Miguel Sandalinas. La fallada elèctrica ha repercutit també en el funcionament de les bombes d'aigua i les antenes de telefonia mòbil, de manera que la incomunicació era quasi total.

L'Ajuntament recorda que Montanejos està immers en les festes patronals fins dissabte que ve, per la qual cosa, la localitat, que ja és un destí vacacional, registra ara un augment substancial del veïnat.

Consultada per EFE sobre esta incidència, Iberdrola confirma que la fallada s'ha produït en una línia aèria de mitjana tensió i que "l'orografia del terreny i les hores nocturnes han dificultat la localització del tram afectat, motiu pel qual els treballs de reposició s'han alentit més de l'habitual". "A les 11:30 han aconseguit retornar el subministrament al 60% dels clients després de les maniobres que han dut a terme els operaris, i s'està procedint a la instal·lació d'un grup electrogen per a recuperar el subministrament de la resta", en la part alta del poble, han assenyalat les mateixes fonts.

L'empresa energètica recorda que té pendent construir diverses línies subterrànies de mitjana tensió per a emmallar —establir interconnexions entre les línies— la xarxa de Montanejos, unes obres que es troben actualment en tramitació administrativa. Una vegada estiguen resoltes, començaran les accions per a millorar la qualitat de subministrament elèctric al poble i reduir els temps de reposició del servei.

També et pot interessar

stats