València celebra el seu primer Ironman amb rècord de participació

L'estacionament estarà prohibit fins a les 22:00 h a l'Albereda i els voltants del riu i fins a les 15:00 h a la Marina, Eugenia Viñes o l’avinguda del Mestre Rodrigo, entre altres carrers

Recorregut ciclista de l'Ironman València
Recorregut ciclista de l'Ironman València / Ironman
20 d'abril 2024 - 20:31

València s’estrena este diumenge com a seu de l'Ironman 70.3, la versió de mitjana distància d’esta exigent modalitat de triatló. Un total de 3.000 atletes de 75 nacionalitats diferents van esgotar els dorsals en poques setmanes, convertint la prova en l’estrena d’un Ironman amb la participació més alta de la història, i el rècord a Espanya de corredors nacionals. El consistori ha preparat un dispositiu especial per a garantir la seguretat al llarg d'un circuit, que combina 1.900 metres de natació, 90 km de ciclisme i 21,1 a peu.

Un triple circuit de més de 110 quilòmetres connectarà el port i la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la serra Calderona

Circuit de natació de l'Ironman 70.3 València
Circuit de natació de l'Ironman 70.3 València / Ironman

La prova de natació al port de València marcarà l’inici d’un triple circuit que travessarà la ciutat i una desena de municipis per a acabar a la Ciutat de les Arts i les Ciències passant per la serra Calderona. El tret d’eixida sonarà a les 7:30 del matí i els triatletes hauran de completar un recorregut de 1.900 metres en les aigües protegides de la Marina de València. S'espera que esta part de la prova haja finalitzat a les 9:30 del matí. 

 

Perfil d'elevació del circuit ciclista de l'Ironman de València
Perfil d'elevació del circuit ciclista de l'Ironman de València / Ironman

En segon lloc, des de la zona de transició de Marina Nord arrancarà un traçat a bicicleta d’una sola volta de 90 km amb més de 800 metres de desnivell; un circuit ràpid i desafiador amb una barreja de trams plans i altres amb cert desnivell. El trajecte portarà els ciclistes des de València a la serra Calderona i travessarà els termes municipals d'Alboraia, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Albuixec, Massalfassar, Massamagrell, Museros, Nàquera, Serra, Bétera, Sant Antoni de Benaixeve i Paterna. El recorregut ciclista tornarà a València entre les 9:50 i les 14 hores per la CV-30 i recorrerà l’avinguda del Mestre Rodrigo i tot el bulevard sud.

Circuit a peu de l'Ironman 70.3 València
Circuit a peu de l'Ironman 70.3 València / Ironman

La carrera a peu, amb un recorregut total de 21 km, segueix un traçat de dos voltes per l’antic llit del riu Túria, amb eixida i arribada a la Ciutat de les Arts i les Ciències. La previsió és que este tram es complete entre les 10:25 i 17:20 hores. 

Restriccions a la ciutat per a garantir la seguretat de la prova

El desenvolupament de la prova generarà restriccions al trànsit i l'estacionament de vehicles a la ciutat des de final del dissabte fins a les 22:00 hores de diumenge. Concretament, des de les 7:15 fins a les 10:30 hi haurà talls de trànsit que afectaran diversos punts dels Poblats Marítims i els voltants de la Marina de València, el carrer Eugenia Viñes i el barri de la Malvarrosa. A partir de les 9:00 i fins a les 14:30, les restriccions afectaran avingudes com Pio Baroja, Tres Creus o Antonio Ferrandis, entre d'altres.

Restriccions al trànsit durant la primera meitat de l'Ironman
Restriccions al trànsit durant la primera meitat de l'Ironman / Ajuntament de València
Restriccions al trànsit durant la segona meitat de l'Ironman
Restriccions al trànsit durant la segona meitat de l'Ironman / Ajuntament de València

Fins a les 22:00 hores d’este diumenge també estarà prohibit estacionar al passeig de l’Albereda, entre el carrer de Menorca i el carrer d'Eivissa, així com en els dos carrers més propers a l’antic llit del riu Túria. També estarà prohibit estacionar a ambdós bandes de la Marina de València, des de dissabte a les 8:00 hores i fins a les 15:00 hores de diumenge; i a ambdós bandes del carrer de José Ballester Gozalvo, des de la rotonda de la Mediterrània i fins al carrer Séquia de la Cadena, des de les 14:00 hores del dissabte i fins a les 15:00 hores de diumenge. La prohibició d’estacionament també s'estén al carrer d’Eugènia Viñes des del passeig de Neptú i fins a la rotonda de la Mediterrània, a l’avinguda del Mestre Rodrigo entre el carrer del Camp de Túria i el carrer de la Safor, i al carrer d’Antonio Ferrandis en direcció el Saler, des de l’eixida del pas inferior entre les 22:00 hores de dissabte fins a les 15:00 hores de diumenge. 

La prova serà classificatòria per a l’Ironman 70.3 de Nova Zelanda

La carrera de València ofereix places classificatòries per grups d'edat per al prestigiós Campionat del Món Vinfast Ironman 70.3 2024, que se celebrarà el 14 i el 15 desembre del 2024 a Taupō, Nova Zelanda. Este fet ha portat a València amb motiu de la cursa un excepcional elenc d’atletes professionals, entre els quals es troben Laura Philipp, guanyadora d'Ironman 70.3 Tallinn i Ironman Sud-àfrica 2023, o Antonio Benito, guanyador de l'Ironman 70.3 Swansea + Pucon 2023, entre d'altres. 

També et pot interessar

stats