"Si les empreses no posen el focus en el que és important per als equips, ningú hi voldrà treballar"

A l'hora de triar o deixar una feina, els salaris continuen sent el factor més important, seguits de la conciliació

Un terç de les persones treballadores vol canviar de treball per salut mental / À Punt NTC

Les noves generacions no estan disposades a treballar a qualsevol preu. Malgrat que el salari encara és el factor principal, la conciliació ja és la segona motivació a l'hora de triar o deixar un treball, segons Adecco. El malestar existent en la societat condueix, cada vegada més, a problemes relacionats amb la salut mental.

"El 25% de les empreses reconeixen que, en l'últim any, una quarta part de la plantilla ha tingut algun tipus de trastorn relacionat amb l'ansietat, la desgana o la son”, afirma Víctor Tatay, director regional d'Adecco Levante-Baleares, i afig que "el benestar és una de les qüestions més importants".

Els salaris continuen sent el factor clau, i set de cada deu persones treballadores consideren que estan mal pagades. Tanmateix, el sou ja no és el motor principal per al treball, sobretot per a la generació Z —nascuda entre l'any 1997 i el 2012—, que l'any que ve representarà un terç de la població activa.

"La gent vol un projecte de vida i, si no li donen una oportunitat al seu territori, la buscaran fora", afirma Daniel Patiño, responsable d'Acció Sindical de CCOO, que adverteix de la fuga de talent cap a la Unió Europea a la recerca d'oportunitats: “la gent jove no vol tragar amb una precarietat laboral i de vida infinites".

"Trobar l'equilibri entre la vida personal i professional i poder dedicar més temps a organitzar-te la vida són coses que valen més que el salari”, recorda Tatay. “Si les empreses no posen el focus en allò que realment importa a les persones, ningú hi voldrà treballar".

Patiño, per la seua banda, afirma que "el cost salarial, comparat amb la productivitat, donaria molt de marge per a incrementar sous o mantindre'ls, reduint les hores de treball", estratègies que podrien millorar la qualitat del treball i, en definitiva, la salut mental del personal.

També et pot interessar

stats