Una dona estafa més de 50.000 euros a un home de 91 anys que cuidava

La víctima era un britànic, que va detectar que no li quedaven diners en el compte bancari i va anar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Almoradí

ancià estafat / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut al Baix Segura una dona per estafar més de 50.000 euros a un home que cuidava. La Guàrdia Civil adverteix de l'increment d'estafes a gent major. La víctima era un britànic de 91 anys. L'home va detectar que no li quedaven diners en el compte bancari i va anar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Almoradí a presentar denúncia. Allí van iniciar una investigació i detectaren una gran quantitat de pagaments i extraccions bancàries inusuals efectuades per l'última cuidadora.

Segons la Guàrdia Civil, va fer “extraccions en caixers automàtics, pagaments en comerços, establiments d’oci i salons de joc, i fins i tot va reparar un vehicle”. En les imatges d'una càmera de seguretat es pot veure que l'estafadora, una dona de 64 anys, acudia a les entitats bancàries amb l'home que cuidava per a fer extraccions bancàries. Ella anava normalment a la vivenda de l'ancià per ajudar-lo amb les tasques domèstiques. Aprofitant la relació de confiança i la vulnerabilitat de la víctima, va emprar la seua targeta fins a furtar-li més de 50.000 euros al llarg d'un any i mig.  

La Guàrdia Civil afirma que “estos fets ocorren cada vegada més. De fet, fa tres setmanes a Almoradí va ocórrer un fet similar en què un matrimoni havia estafat el seu avi, que estava en una residència”. La Guàrdia Civil demana a les entitats bancàries que consciencien la gent major per a tindre més seguretat en l'ús de les targetes. Pel que fa a la dona, de moment s’ha decretat llibertat amb càrrecs fins que es dicte sentència ferma”.

També et pot interessar

stats