Oltra creu que "és de sentit comú" que demanen més vacunes les comunitats més eficients posant-les

La vicepresidenta ha assegurat que insistiran en la petició en el Consell Interterritorial de Salut.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha insistit en la postura del Consell de flexibilitzar la distribució setmanal de vacunes de manera que se'n puguen distribuir i administrar més a les comunitats autònomes més eficients a l'hora de posar-ne.

Oltra ha defés que és "de sentit comú" i una qüestió d'equitat, igualtat i eficàcia "no per a perjudicar a ningú, sinó per a afavorir la immunització de persones com més de pressa millor".

La vicepresidenta ha explicat que hi ha comunitats que vacunen a un ritme "molt més ràpid" i no posen més dosis perquè no els queda estoc, "mentre que unes altres tenen la nevera plena". No obstant això, també ha volgut remarcar que no és una petició "xovinista", sinó una proposta "molt clara" perquè en reben més les que tenen més capacitat i que "a ningú li falten vacunes".

A més, Oltra també ha precisat que no es tracta d'alterar el pla de vacunació, ja que, "els col·lectius prioritaris són els prioritaris", sinó que el repartiment siga més eficient perquè el pla "és més eficient, com més vacunes es posen".

La petició, segons ha assegurat, es continuarà exigint al govern espanyol, a través del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS).

També et pot interessar

stats