Canvi climàtic: i ara jo què faig?
L’ambientòleg Andreu Escrivà ens explica com superar l’ecoansietat i passar a l’acció
Ahir va entrar en vigor la prohibició d'usar plàstic d’un sol ús, però són aquest tipus de mesures suficients per a aturar el canvi climàtic? Podem, amb les nostres accions individuals, fer-hi alguna cosa? Precisament sobre aquesta qüestió treballa Andreu Escrivà, ambientòleg i consultor en sostenibilitat. Amb els llibres divulgatius Encara no és tard: claus per entendre i aturar el canvi climàtic i I ara jo què faig?: com vèncer la culpa climàtica i passar a l'acció aporta algunes solucions per a superar la inacció climàtica. D’acord amb l’autor, d’entrada cal anar més enllà dels tòpics i les solucions individuals, com ara reciclar o utilitzar el transport públic. La clau, segons Escrivà, està a parlar-ne: fer que aquesta qüestió no siga una decisió personal, sinó un problema que hem d’afrontar col·lectivament. Si tots ens hi posem, potser podrem frenar els efectes del canvi climàtic, com els que ja estem vivint amb els 50 graus al Canadà.
Abans, però, de posar-nos mans a l’obra, cal que prenguem consciència del que significa per al nostre dia a dia el canvi climàtic. Per a il·lustrar-ho, Andreu Escrivà ens porta al mercat:
L’autor també va participar en La qüestió per a reflexionar sobre la connexió entre les borrasques que hem patit els últims anys, com ara Gloria, i el canvi climàtic.
Fets aquests apunts previs, Escrivà elabora i explica amb detall com passar a l’acció contra el canvi climàtic, en l’entrevista completa en Les notícies de la nit.