David Alandete (periodista valencià a Washington): "Els Estats Units és un dels països que més protegeix la premsa, que ací es coneix com a quart poder"

El periodista d'Algemesí, a la Ribera Alta, porta dins del cor de la Casa Blanca l'equip de 'Valencians al Món', el càmera Javi Rodríguez i el periodista Enrique Tena

David Alandete porta l'equip de Valencians al món a la Casa Blanca / À Punt Mèdia

David Alandete és periodista corresponsal d'ABC. Al llarg de la seua carrera també ha treballat per a El País, on durant quatre anys i mig va estar adjunt a la direcció. Té 42 anys i és natural d'Algemesí, a la Ribera Alta.

Des de fa tres anys viu a Washington i com que cada dia treballa a la Casa blanca, com a corresponsal per al diari ABC, amb ell hem pogut entrar fins al cor del poder executiu dels Estats Units, la Casa Blanca.

David Alandete ens mostra el seu lloc de treball, a la Casa Blanca
David Alandete ens mostra el seu lloc de treball, a la Casa Blanca / À Punt Mèdia

David ha contat a Valencians al món que cobrir la guerra de l'Afganistan va ser una de les millors experiències professionals de sa vida. Ha donat la seua opinió del que significa la premsa als EUA. "La premsa als Estats Units ha estat protegida sempre. És un dels països que més protegeix la premsa. Ací sempre s'ha considerat com a quart poder. Després del poder executiu –on està la Casa Blanca–, el poder legislatiu al Capitoli, i el judicial amb el Tribunal Suprem, la premsa és el quart".

David a les portes de la Casa Blanca
David a les portes de la Casa Blanca / À Punt Mèdia

David explicat que davant de la Casa Blanca hi ha un lloc important per als espanyols, pel cas d'una dona, Conchita. El 1981 Conchita, una espanyola nascuda a Vigo, va muntar una tenda de campanya just davant de la Casa Blanca durant la presidència de Ronald Reagan. Allí va viure fins que va morir, el 2016. "Durant tot aquell temps Conchita va protestar contra la guerra i la política d'armament dels Estats Units". Constitucionalment ací, com al Regne Unit, està reconegut el dret a la protesta. Tu tens el dret de protestar".

Amb David l'equip de Valencians al món ha pogut veure l'ala oest de la Casa Blanca, lloc importantíssim, on treballa el president. "Ací es troba el Despatx Oval així com les oficines del president i del seu equip. I també l'edifici on resideix el president a la Casa Blanca. Tot el que veiem a les pel·lícules".

Imatge de la residencia del president dels Estats Units a la Casa Blanca.png
Imatge de la residencia del president dels Estats Units a la Casa Blanca.png / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats