Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Fran Fernández: “Hi ha gent a qui li agrada llançar missatges grisos, però a nosaltres ens agrada el color”

El coordinador del col·lectiu Lambda avança les sorpreses de la marxa de l’Orgull 2023

Àlex Blanquer entrevista Fran Fernández, del col·lectiu Lambda

El dissabte 24 de juny València celebra la festa de l’Orgull LGTBI+, amb una marxa que omplirà els carrers de música, festa, color i reivindicació, i que ha demostrat un gran poder de convocatòria en els últims anys. Fran Fernández, coordinador general del col·lectiu Lambda, avança en TàP Zàping algunes de les sorpreses que tenen preparades per a demà.

P: Com van els preparatius de la manifestació de demà?

R: Estàvem acabant les motxilles que regalarem al voluntariat: enguany tenim cent persones que col·laboren amb nosaltres i ja estem amb els detallets.

P: A quina hora és la convocatòria? Espereu molta gent?

R: A les set i mitja comencem, com no pot ser d’una altra manera a València, amb una mascletà. Però jo us recomane arribar un poquet abans, perquè enguany tenim sorpresa. Com volem que l’Orgull siga de veritat de tots, totes i totis, us demanarem que ens ajudeu a dibuixar i decorar les pancartes de la capçalera i d’una plataforma que hem preparat, perquè la gent deixe els seus missatges. Aleshores, millor un poquet abans per a gaudir, participar i sumar-s'hi.

P: Després dels resultats electorals i de les notícies que hem conegut últimament, heu canviat la forma en què eixireu demà?

R: Hi ha gent a qui li agrada molt estar cara al sol i enviar missatges grisos, però a nosaltres ens agrada el color. Per això eixirem a gaudir, a celebrar, a reivindicar, perquè l’Orgull no és una cavalcada: això queda per a gener i els Reis. Nosaltres fem una mani-festa-ció. És a dir, fem mani, i fem festa.

Aleshores, veniu amb nosaltres, de tots els vostres colors, amb la roba que us done la gana, amb la samarreta que us done la gana, sense samarreta, despullats… El cas és que vingueu, i que demostreu que València és una ciutat respectuosa, i que governe qui governe i li pese a qui li pese, els colors de la diversitat sempre guanyaran al color gris i al color negre. Els faltaran poals del fem per a tirar-nos dins, com volen, perquè som molts més nosaltres, que ells. Aleshores, a gaudir, a celebrar, i totes, tots i totis, convidats.

Imatges de la marxa de l'Orgull d'anys anteriors, a València

P: Per tant, demà dissabte de vesprada, als carrers de València, queda tota la gent convocada per a reivindicar l’Orgull, no?

R: Exacte. I després, la festa. No ho oblideu!

Àlex Blanquer recorda que À Punt no faltarà a la cita, i estarà present en la rua amb una carrossa plena de rostres coneguts, com el de la col·laboradora de TàP Zàping Saray Cerro.