Com fer la mona de Pasqua més fàcil i casolana amb els més menuts de casa
La colla t'acomboia a buscar un equip a casa, format per adults i xiquets, i ficar les mans a la massa per a la fer la mona més divertida i original
Creus que series capaç de fer una mona de Pasqua a casa amb els teus fills i filles? Vols posar-te a prova? Per fer una bona mona de Pasqua i casolana et proposem la recepta de La Colla. En sols cinc passos i uns 30 minuts pots tindre’n dos. I donar-los la forma que vulgues. I ja ho saps, com més quantitat de cada ingredient i més mans pastant, més mones. Tu decideixes.
Ací et contem el secret de la Colla:
Mira el teu rebost: si tens farina (475 g), llet (170 ml), mantega (50 g), llevat (25 g), un pessic de sal, sucre (70 g) i 2 ous, ja tens per a dues mones. Mira que fàcil és començar.
Ara van els cinc passos:
- Mescla el sucre i el llevat amb la llet (i millor si està un poc calenta perquè així es mesclen més fàcilment els ingredients).
- A continuació, afig els dos ous i continua removent-ho tot.
- Ara toca la mantega
- Per acabar, afegim un pessic xicotet de sal i, a poc a poc, la farina.
- I ho pastem tot.
No pot ser més fàcil!
Abans de seguir, reserva un pilot de massa de la grandària d’una anou, per a decorar.
Com que fem la mona de Pasqua a casa, podem donar-li la forma que més ens agrade: de tortuga, de sargantana, de serp... i podem ficar un ou dur dins de la boca del bitxo. L'ou podrà estar decorat o no. Depén de si ho has previst abans.
Amb el pilotet de massa que havíem guardat, dibuixem, per exemple, una creu per damunt de l'ou. O inventem la decoració que més ens agrade.
Ara cal demanar ajuda a un adult perquè encenga el forn, per tal de preescalfar-lo uns cinc minuts a 80 graus.
Passats uns cinc minuts l’adult ficarà les mones al forn.
I amb les mones dins, la persona adulta pujarà la temperatura del forn a 180 graus.
Recordeu que la porta del forn no s’obri durant el procés, per tal que no s'escape la calor i així no alterem el procés de cocció.
Pel vidre del forn podrem veure com va pujant la massa. És com veure una pel·lícula.
Última fase del procés: deixar coure les mones al forn 15 minuts.
Perquè queden ben lluentes i boniques les pintem amb un poquet de mantega.
Opcional, i per a decorar anisets de colors i fideus de xocolate.