Com fer la mona de Pasqua més fàcil i casolana amb els més menuts de casa

La colla t'acomboia a buscar un equip a casa, format per adults i xiquets, i ficar les mans a la massa per a la fer la mona més divertida i original

La mona de Pasqua casolana més sabrosa
La mona de Pasqua casolana més sabrosa / À Punt Mèdia
06 d'abril 2023 - 12:59

Creus que series capaç de fer una mona de Pasqua a casa amb els teus fills i filles? Vols posar-te a prova? Per fer una bona mona de Pasqua i casolana et proposem la recepta de La Colla. En sols cinc passos i uns 30 minuts pots tindre’n dos. I donar-los la forma que vulgues. I ja ho saps, com més quantitat de cada ingredient i més mans pastant, més mones. Tu decideixes.

Ací et contem el secret de la Colla:

Mira el teu rebost: si tens farina (475 g), llet (170 ml), mantega (50 g), llevat (25 g), un pessic de sal, sucre (70 g) i 2 ous, ja tens per a dues mones. Mira que fàcil és començar. 

Els ingredientes per a fer una mona de Pasqua casolana
Els ingredientes per a fer una mona de Pasqua casolana / À Punt Mèdia

Ara van els cinc passos:

  1. Mescla el sucre i el llevat amb la llet (i millor si està un poc calenta perquè així es mesclen més fàcilment els ingredients).
  2. A continuació, afig els dos ous i continua removent-ho tot. 
  3. Ara toca la mantega
  4. Per acabar, afegim un pessic xicotet de sal i, a poc a poc, la farina.
  5. I ho pastem tot. 

No pot ser més fàcil!

Abans de seguir, reserva un pilot de massa de la grandària d’una anou, per a decorar. 

Reserva un pilot de massa per a decorar
Reserva un pilot de massa per a decorar / À Punt Mèdia

Com que fem la mona de Pasqua a casa, podem donar-li la forma que més ens agrade: de tortuga, de sargantana, de serp... i podem ficar un ou dur dins de la boca del bitxo.  L'ou podrà estar decorat o no. Depén de si ho has previst abans.

Amb el pilotet de massa que havíem guardat, dibuixem, per exemple, una creu per damunt de l'ou. O inventem la decoració que més ens agrade. 

Ara cal demanar ajuda a un adult perquè encenga el forn, per tal de preescalfar-lo uns cinc minuts a 80 graus. 

Mona de la mona abans d'entrar al forn
Mona de la mona abans d'entrar al forn / À Punt Mèdia

Passats uns cinc minuts l’adult ficarà les mones al forn.

I amb les mones dins, la persona adulta pujarà la temperatura del forn a 180 graus.

Recordeu que la porta del forn no s’obri durant el procés, per tal que no s'escape la calor i així no alterem el procés de cocció.

Pel vidre del forn podrem veure com va pujant la massa. És com veure una pel·lícula.

Última fase del procés: deixar coure les mones al forn 15 minuts.

Mones de Pasqua, en eixir del forn
Mones de Pasqua, en eixir del forn / À Punt Mèdia

Perquè queden ben lluentes i boniques les pintem amb un poquet de mantega.

Opcional, i per a decorar anisets de colors i fideus de xocolate.

Mira tot el procés ací: 

També et pot interessar

stats