Directes
Ara en la televisió
PICADES CONTRA EL VIDRE
Ara en la ràdio
AÇÒ NO HO SABIES (reemissió)

Sense rastre de Paquita, la veïna de Sollana amb Alzheimer desapareguda el mes de maig

Paquita estava amb un grup d'amics i amigues en una caseta de camp passant l'últim diumenge de maig, va anar per fruita a un hort, es va desorientar i va desaparéixer

Paquita, malalta d'Alzheimer / À Punt

Quantes colles d’amics van un diumenge qualsevol a menjar una paella a una caseta de camp. És una de les estampes més típiques valencianes. I això mateix és el que va fer fa només quatre mesos, el 30 de maig del 2024, un grup d’amics de Sollana. I en eixe grup estava Paquita, una dona amb Alzheimer que va desaparéixer sense deixar rastre.

Les filles de Paquita han relatat a l’equip de Zoom en la primera entrevista en un mitjà de comunicació, com continuen vivint amb la incertesa la desaparició de sa mare. Han recordat alguns dels detalls d’aquell dia en què va desaparéixer. Un dia que per a tota la família va començar un malson que perdurarà fins que aparega Paquita.

La periodista especialitzada en successos d’À Punt Mèdia, Pilar de la Fuente, ha aportat detalls de com va passar tot: “Abans de dinar, Paquita va anar a uns hortets a buscar la fruita per a les postres. I la poc de temps, de sobte, es giren, comence a buscar Paquita, i… Paquita, Paquita, i Paquita no està”. 

Pepa García, l’altra filla de Paquita, ha relatat que tots els seus amics, en veure que no contestava, van acudir al camp a buscar-la. "La cridaven. Agafaren els cotxes i cada un la buscava per un camí. I en passar trenta minuts i no trobar-la van decidir telefonar a la policia. A l'112. I a la mitja hora van arribar els bombers i la Guàrdia Civil”. 

El terreny on va desaparéixer esta veïna de Sollana es troba entre Alboraig i Torís. Al poc de l'hora de la seua desaparició es va organitzar un operatiu de recerca. Pepa recorda que “els bombers se centraren en els barrancs i els rius; la Guàrdia Civil va fer batudes a peu, buscant per les casetes. En un primer moment els bombers, en creure que la trobarien, no van alarmar la família ni cridar les filles. Les filles expliquen que la situació "supera tota la família, perquè una persona desapareix i la trobes, però a ella no la trobem. No trobar-la fa que la ment vole”.

La gossa Ibi, l'última en saber de Paquita

Les filles han relatat a l’equip de Zoom com van viure els primers moments de recerca: “Veus bombers, Guàrdia Civil, drons, i penses: 'a ma mare com no l'han de trobar?'”. I fins hui dia no l’han trobada i ja han passat quatre mesos. Un dels bombers també ha relatat en el programa que una de les gosses entrenades per a la recerca, de nom Ibi, sí que va trobar el rastre de Paquita. La gossa Ibi va ser ensinistrada amb la roba de Paquita que les filles van aportar a la Guàrdia Civil i també amb tipus de fruita que se suposava que havia estat collint. “Cada vegada que aplegàvem a un camp de la mateixa varietat de fruita que el de camp on ella havia desaparegut, Ibi hi entrava”.

Ibis es qui va trobar el rastre de Paquita / À Punt Mèdia

Pots veure el programa sencer ací:

la Ribera Baixa