“Un superaliment és unir les llentilles amb arròs. Les nostres àvies eren alquimistes”

A la sèrie documental ¡Qué comemos!, l'especialista Ángela Quintas ens dona una perspectiva diferent sobre les dietes

Plat de llentilles amb arròs basmati i verdures.

L’experta en nutrició i microbiota, Ángela Quintas, durant l’entrevista en la sèrie documental ¡Qué comemos!, ha volgut fixar-se en el més important que pot passar desapercebut. L’especialista ha dit que cal advertir que "darrere de qualsevol dieta hi ha un component psicològic important". 

En este sentit ha argumentat que: “Quan veiem que hi ha una mala relació amb l'alimentació o que esta s'utilitza com a premi o càstig, cal derivar (eixes persones) a altres professionals que són els que han de fer este treball”. Ha sigut més ferma encara: “un pla nutricional deu anar unit a un pla psicològic, quan utilitzem el menjar com un premi o càstig”.

Al documental ¡Qué comemos!, a més a més, s'aborden moltes més qüestions sobre les diverses dietes que hi ha al mercat, les modes i també sobre alguns aliments com els anomenats superaliments, les seues llums i ombres. 

Quan veiem que hi ha una mala relació amb l'alimentació o que esta s'utilitza com a premi o càstig, cal derivar (eixes persones) a altres professionals". Àngela Quintas - Experta en nutrició i microbiota

Saps què passa quan ajuntem cereals amb llegums?

En preguntar a Ángela Quintas quina opinió té dels superaliments ha dit: “per a mi un superaliment és unir les llentilles amb arròs, perquè quan ajunte un cereal amb un llegum tinc tots els aminoàcids essencials en una porció menuda. Realment les nostres àvies eren alquimistes”. 

Altres especialistes opinen que els superaliments com a tal no existeixen i que, si volem parlar de superaliment, s’ha de parlar, en general, de la fruita, la verdura, els llegums i el peix blau, com ha dit Miguel Angel Royo, metge especialista en Salut Pública. 

Ací pots veure la quarta entrega de la sèrie documental ¡Qué comemos!

També et pot interessar

stats